Нова схема автошахрайства: наїзд на ногу пішоходові

У минулому році доволі поширеною схемою шахрайства була наступна: вашу машину наздоганяє якийсь автомобіль з кількома хлопцями-інтелектуалами в салоні, які починають розповідати, що Ви їх зачепили і з місця ДТП втікли. При цьому відразу ж робиться застереження, що страхова компанія не покриє збитки, оскільки ДТП в тому місці, де воно відбулося, не зафіксовано.

Потім починаються «ненав’язливі» натяки щодо компенсації збитків. Дуже багато хто під психологічним пресингом погоджувалися і віддавали шахраям гроші. У разі ж виклику ДАІ ці хлопці поспішно віддалялися.


Тепер схема стала більш гострою

Ті водії, які до нас зверталися, розповідали практично одну і ту ж історію. При заїзді на заправку вони чули, що хтось кричав біля їхнього автомобіля. Хоча проїзд був вільний. Як з’ясовувалося потім, нібито при під’їзді до заправної автомату вони здійснювали наїзд на ногу одному з клієнтів заправки.

Одразу ж з нізвідки з’являлося кілька «співчуваючих», які активно починали агітувати наших водіїв розібратися на місці. При відмові, на місце викликалося ДАІ, швидка та оперативна група. У разі оформлення матеріалів відразу ж починає підніматися питання про порушення кримінальної справи, оскільки заподіяні тілесні ушкодження.

Проте чи є тілесні ушкодження, яка їхня ступінь і т.д. неясно. Для цього необхідно звертатися в медичні установи. При цьому триває активний пресинг на тему відшкодування шкоди тут і зараз, інакше потім вже питання не закрити, стаття кримінального кодексу і т.д.

Візуально, зі слів водіїв, нога постраждалого дійсно була дещо припухла. Проте, результат це наїзду, або щось інше, визначити на місці не можна.

Може, все так і було насправді. Якщо водії винні у цих випадках ми приносимо свої вибачення постраждалим за свої припущення. Але нас насторожило, що практично ідентична схема повторилася кілька разів за короткий період. Можливо, були випадки і ще, але ми про це не знаємо, тому й вирішили розповісти про цю проблему.

Мішкур Сергій, Фінанс-страхування