Подробиці того, як у Житомирській області машина пішла на дно разом з пасажиром

У Малинському районі автомобіль, у якому знаходилося четверо чоловіків, злетів у річку. Про цей факт Репортер Житомира повідмляв учора.

Увечері 14 березня, переходячи міст через річку Ірша, що в Малинському районі, двоє молодих людей помітили у воді щось схоже на автомобіль. Своїми підозрами вони негайно поділилися з працівниками міліції, зателефонувавши за номером «02».

Ольга Номерчук, УДАІ УМВС України в Житомирській області: “Негайно на місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група Малинського райвідділу міліції та екіпаж ДАІ. Як виявилось, у річці дійсно «плавала» автівка. В її салоні було виявлено труп чоловіка. За попередніми здогадками, він став заручником злощасного автомобіля і не зміг своєчасно вибратися назовні. Правоохоронці мали вияснити, чи був загиблий водієм, а також чи були в машині ще пасажири окрім нього.

Провівши ретельний огляд місця події, міліціонери дійшли висновку, що ДТП сталося зовсім недавно. Про це свідчив ряд фактів: у машині, що затонула, горіли фари, а просто перед мостом на дорозі залишилися чіткі сліди автівки, що вели в кювет.

Підозрюючи, що загиблий чоловік був у машині не один, працівники міліції одразу почали розпитувати жителів найближчих сіл, чи бува хто з них не помітив нічого незвичного, що могло бути пов’язане з пригодою. Не минуло й півгодини, як декілька жителів одного з сіл розповіли, мовляв, бачили трьох чоловіків у мокрому одязі.

Вони прямували на залізничну станцію. Не гаючи ані хвилини, працівники ДАІ вирушили на вказане місце і дійсно помітили там трьох до нитки промоклих чоловіків. Ті особливо не пручалися і мирно здалися в руки правоохоронцям, зізнавшись, що вони дійсно знаходилися у злощасній машині.

Як з’ясувалося пізніше, четверо чоловіків разом зібралися на заробітки. Їздили вони так вже не вперше. Ось і чергового разу 33-річний житель Сумської області, вирушивши в дорогу своїм автомобілем, прихопив із собою ще одного односельчанина, потім заїхав за товаришем у Київську область. Останнім пунктом зупинки стало село у Малинському районі Житомирщини, де на них очікував четвертий заробітчанин.

Чоловіки, видно, настільки зраділи один одному, що вирішили негайно відмітити зустріч. Підкріпившись спиртними напоями, вони благополучно вирушили в дорогу. Але далеко заїхати їм не вдалося. Неадекватний стан водія не дозволив йому своєчасно зорієнтуватися на заокругленій ділянці дороги, внаслідок чого машина залишилась без керування і, пролетівши 8-метровий кювет, опинилася просто в річці. Налякані чоловіки намагалися будь-що вибратися з автомобіля, що стрімко тонув.

Це вдалося тільки трьом з них. Зрозумівши, що четвертого товариша, жителя Сумської області, не витягнути, врятовані вирішили негайно залишити місце пригоди. Діставшись найближчої залізничної станції вони мали намір й геть зникнути. Проте не встигли.

Наразі вже порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 286 (Порушення Правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України.”