П’ятірка найдорожчих автомобільних номерів, включаючи “ганебне” місце (фото)

На першому місці (що й знайшло відображення до Книги рекордів Гіннеса) бізнесмен Саїд Абдул Гафер аль Хурі з Абу-Дабі, який у 2008 році заплатив на аукціоні з продажу автомобільних номерів 14 мільйонів американських доларів за номер, що складається з однієї єдиної цифри “1”.

Тим самим він побив рекорд свого двоюрідного брата Таталя Мухаммеда аль Хурі, який роком раніше на аналогічному аукціоні придбав номер “5” за 6,8 мільйонів доларів.

Три наступні місця займають жителі Великобританії.

Підприємець із Бредфорда Афзал Хан придбав за 440.000 фунтів стерлінгів номер “F1”. Це найдорожчий номерний знак, коли-небудь проданий у Великобританії. Прикріпивши його на свій Mercedes SLR McLaren, Хан сказав журналістам: “Я думаю, що це хороша угода, тому що це, ймовірно, коштує в 10 разів більше”.

Підприємець Майк Маккумб зважився придбати для своєї машини номер, про який мріяв, після того, як продав компанії “Брітіш Телеком” належну йому мережу з продажу мобільних телефонів Mobile Phone Store. Майк заплатив за номер “М1” 330.000 фунтів стерлінгів. В інтерв’ю кореспондентам газет Майк пояснив, що цей номер призначається для майбутньої машини його сина (якому на момент покупки було 6 років).

І, нарешті, “ганебне”:) п’яте місце зайняв голова Думи Чукотського автономного округу Роман Аркадійович Абрамович. За свій номер “VIP 1” він ще в 2006 році заплатив у Лондоні 285.000 фунтів стерлінгів. Номер має історію: спочатку він призначався для кріплення на папамобілі папи Іоанна Павла II під час його візиту до Північної Ірландії. Однак папа відмовився змінювати свій звичайний номер “SCV 1” на “VIP 1”, і через десять років його вирішили продати з аукціону. Купив Роман Аркадійович. Цей номер Чукотський спікер прикручує на кабріолети, які перевозить з місця на місце його яхта. Зокрема, з цим номером його бачили в Монако і в Італії, пише Обозреватель.