Рятувальники МНС провели інструктаж в найпожежнішому районі Житомирщини (фото)

Протягом 2010 року на території Народицького району, що на Житомирщині, сталося 49 пожеж, з них 28 – у житлових будинках та допоміжних спорудах житлового сектора. У зоні безумовного та обов’язкового відселення виникло 16 пожеж.

Основними причинами загорянь є:

необережне поводження з вогнем,

коротке замикання електромережі,

порушення правил пожежної безпеки під час улаштування та експлуатації пічного опалення тощо.

Як показав аналіз, загальне збільшення кількості пожеж відбувається за рахунок їх зростання у непрофілактичному державним пожежним наглядом житловому секторі. На підставі аналізу пожеж за 2010 рік найбільш горимою є територія Народицької селищної ради, на території якої виникло 8 пожеж.

14-15 березня 2011 року проведено відпрацювання даного населеного пункту, повідомляє Ярослав Мельник, центр зв’язків з громадськістю УМНС в Житомирській області.

Рятувальники МНС спільно з представниками відділів та установ райдержадміністрації провели подвірні обходи, під час яких проводилась роз’яснювальна робота з населенням, вручались листівки, пам’ятки щодо дотримання правил пожежної безпеки. Особлива увага приділялась неблагополучним сім’ям, одиноким громадянам похилого віку та сім’ям категорії ризику. В ході відпрацювання проінструктовано під розпис 370 жителів смт. Народичі.