Сергій Рижук налагоджував двосторонні відносини з польською громадою Житомирщини

Голова обласної державної адміністрації Сергій Рижук провів офіційну зустріч із Почесним Консулом Республіки Польща у Житомирі Юрієм Водерацьким. У ході зустрічі, яка відбулася 2 березня 2011 року, обговорено актуальні питання розбудови двосторонньої співпраці.

В галузі економічного співробітництва окреслено шляхи сприяння розвитку підприємств з польськими інвестиціями та визначено напрямки відновлення та налагодження співпраці між Житомирською областю та Куяво-Поморським воєводством.

Розглянуто можливості участі обласної державної адміністрації у проведенні краєзнавчих досліджень на території області, які проводяться польською стороною. Обговорені питання необхідності облаштування польського кладовища. Зокрема, йшлося про можливість визнання його, як історичної пам’ятки, та створення на території кладовища музею.

Також в ході зустрічі порушено актуальні питання підтримки вивчення польської мови в навчальних закладах області, можливості стажування працівників облдержадміністрації в Польщі, розробки програм обміну учнями шкіл та студентами.

Представники сторін висловили переконання в перспективі налагодження ефективних, двосторонніх відносин, які слугуватимуть інтересам жителів обох держав.

Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації