Сергій Рижук погодив Положення про громадську раду при Житомирській ОДА

14 березня голова облдержадміністрації Сергій Рижук погодив Положення про громадську раду при Житомирській обласній державній адміністрації.

Відповідно до Положення Громадська рада є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян у формуванні та реалізації державної політики.

За інформацією управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації основними завданнями Громадської ради є:

1. Cтворення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;

2. Здійснення громадського контролю за діяльністю Житомирської обласної державної адміністрації;

3. Сприяння в обов’язковому врахуванні облдержадміністрацією громадської думки під час формування та реалізації державної політики;

4. Сприяння облдержадміністрації у підготовці та проведенні громадських обговорень з питань, що відносяться до її повноважень.

На переконання Сергія Рижука, той факт, що бажання мати своїх представників у громадській раді при обласній державній адміністрації висловили 90 інститутів громадянського суспільства Житомирщини, є свідченням високої громадянської активності жителів області, яка реалізовується в бажанні брати участь у формуванні та реалізації державної політики.