«Театр без кордонів» у Житомирі: фоторепортаж

26 березня в Житомирському міському Будинку культури пройшов 2-ий Молодіжний інклюзівний театральний фестиваль «Театр без кордонів».

Фестиваль присвячений Міжнародному дню театру, який проходить 27 березня, і проводиться в рамках Програми соціокультурної інтеграції дітей і молоді з особливими потребами «В країні – родині». Фестиваль проходив під гаслом: «Молодь проти дискримінації, молодь за толерантне суспільство».

У фестивалі приймали участь театральні колективи дітей з особливими потребами. Другий рік поспіль чудові і талановиті діти своїм прикладом показують, що інвалідність – це не вирок.

Відкрив фестиваль народний театр «Паростки» (м.Київ) етюдом «Маленькі історії великого міста». Як завжди зал аплодував цьому колективу стоячи. І це не дивно, адже їм самим дуже важко жити в нашому суспільстві – над ними часто насміхаються, слово «даун» стало в нашому суспільстві лайливим. А ці люди знайшли в собі сили не лише реалізуватися самі, а своїми виступами вони допомагають іншим. Зібрані з виступів кошти вони направляють на підтримку онко хворих дітей.

Тетяна Становая спеціально для Репортер Житомира

Дитячий театр «Сонячні зайчики» спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з наслідками поліомеліту та церебральним паралічем з с. Потіївка Радомишльського району показали уривок з вистави «Фараони». Юні актори вразили своїм професіоналізмом та почуттям гумору.

Театр-студія «Маска» обласної організаціїї УТОГ показали виставу «Істина життя», яка заставляє кожного замислитись над одвічними питаннями добра та зла, пошуту істини.

Театр «Дивосвіт» благодійного товариства «Підтримка» виступив в ляльковою виставою «Квак та Дрема».

Дитячий аматорський колектив театру Будинку культури с.Піски «Веселкові барви» з виставою «Це лише казка»

З виставою «Стіна» виступив аматорський театральний коллектив Житомирського професійного училища-інтернату

Аматорский колектив «Промінь» (м. Бердичів) з виставою «Квітка бажань»

Інтерактивний театр “Гармонія” Житомирської міської дитячої громадської організації “Все робимо самі” показали виставу “Птахи”, у якій порушено тему работоргівлі.

Про ставлення в суспільстві до людей з вадами слуху та хворих на СНІД була вистава “Серце в тисячу вогнів”, поставлена Студентським інтерактивним театром “Персона” Житомирського інституту медсестринства.

Вразили глядачів своїм талантом актори аматорського театрального коллективу Житомирської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для глухих дітей