Топ-7 найдорожчих квітів у світі

Квіти вже давно стали універсальним подарунком для прекрасної половини людства. Правда, деякі представники рослинного світу коштують далеко не одну тисячу гривень.

Найдорожча квітка в світі – орхідея «Золото Кінабалу». Вона росте виключно на горі Кінабалу острова Борнео і відрізняється незвичайними, майже горизонтальними пелюстками і смугастим розфарбуванням. Один пагін цієї незвичайної квітки коштує близько 5 тисяч доларів.

Ніжно-рожева медінелла вважається однією з найкрасивіших екзотичних квіток. Її батьківщина – вологі тропічні ліси Філліпінських островів і Мадагаскару. Ціна за вазон з елегантно звисаючими гронами медінелли часом досягає 700$.

Ці райдужні троянди – зовсім не продукт фотошопу і не сон божевільного селекціонера, а результат технології, розробленої голландською компанією Den Bosch. Щоб отримати такі яскраві відтінки, барвник поміщають в стебло троянди, а пелюстки поглинають його у міру росту. Букет з 30 найбільш різнокольорових у світі троянд обійдеться приблизно в 325$.

Один з найдорожчих у світі квітів – тюльпан лілово-чорного кольору під назвою «Король ночі». Правда, найдорожчим він був у минулому: в часи «тюльпанової лихоманки» одну його цибулину можна було обміняти на стадо овець, чотири бика, чотири свині, чотири тонни пшениці, вісім тонн жита, дві тонни масла, 300 літрів вина, чотири тонни пива , 300 кілограм сиру, а на додачу – зажадати срібний кубок. Сьогодні ж ціна за одну цибулину чорного тюльпана становить не більше 20$.

Найдорожчою і красивою трояндою світу вважається «П’єр де Ронсар» – улюблена квітка Луї де Фюнеса. Плетучий кущ цих великих троянд з важкими бутонами кремово-рожевого кольору є гордістю будь-якого садівника. Ціна за одну таку троянду досягає 15 євро.

Найважча і вона ж найнеприємнопахуча квітка в світі – раффлезія, або “Трупна лілія”. Вона розквітає лише в джунглях островів Калімантан і Суматра, паразитуючи на деревах. І може досягати 11 кілограм у вазі. Брунька цієї дивної рослини зріє 9 місяців, а цвіте лише пару днів. Раффлезія могла б бути однією з найоригінальніших і недешевих подарунків, якщо б не її аромат, що нагадує гниле м’ясо.

Найрідкісніша і примхлива квітка в світі – Міддлеміст червоний. У світі збереглося всього два екземпляри цього незвичайно красивого чагарника. Сьогодні подивитися на його червоні пишні квіти можна тільки в теплиці сполученого Королівства Великобританія і в саду Нової Зеландії.

Фото: ShutterStock