У Житомирі пройшов світський прийом «Нові грані» на честь відкриття виставки живопису відомого житомирського художника Артура Пурлієва

В культурному житті Житомира вчора в один і той же час і в одному й тому ж місці сталися дві знакові події.

По перше, відбулося відкриття виставки картин живопису відомого в Америці та Західній Європі молодого житомирського художника Артура Пурлієва. По-друге, відкриваючи виставку своїх картин Артур одночасно відкрив для житомирян та усіх поціновувачів сучасного мистецтва арт-галерею «Акрополь», формат роботи якої більшість відвідувачів вже порівняли з діяльністю київського «Пінчук Арт Центру».

Сучасна арт-галерея, яка розташовується на другому поверсі бізнес-центру «Імперіал», вже встигла отримати масу позитивних відгуків від своїх перших відвідувачів. Не менше захоплення викликали і картини молодого житомирського художника, який вперше постав перед житомирською публікою. Очевидно, зовсім не дарма Артур Пурлієв нещодавно став переможцем конкурсу портрета «Кендіс Брайтц» в «Пінчук Арт Центрі».

Вперше він взяв пензель в руки ще в школі. Перший викладач – художник Єніна Раїса Федосіївна. Потім навчався в міському училищі культури і мистецтв ім. Івана Огієнка. Після цього продовжив навчання в університеті Lindenwood (штат Міссурі, Сполучені Штати Америки) – університет входить в 10-ку кращих університетів світу.

Виставки художника з успіхом проходили в Сент-Луїсі, Вашингтоні, Нью-Йорку, Дрездені. У лютому цього року пройшла виставка в Москві. Роботи художника знаходяться в багатьох країнах світу: Об’єднані Арабські Емірати, Америка, Німеччина, Сирія, Росія – у приватних колекціях.

Картини Артура випромінюють сильну енергетику. У них є і створення світу, гармонізація людини з силами природи, ведичні мотиви, релігійні образи, і що особливо приємно – житомирські пейзажі, ввиконані в дусі сюрреалізму. В картинах автора чітко прослідковується мотив духовного розвитку. І це при тому, що Артурові всього 22 роки. Сам автор, каже, що почав малювати з раннього дитинства.

Артур Пурлієв, художник: «Мені близький по духу сюрреалізм. Багато моїх картин виконані у цьому стилі. Малюю, скільки себе пам’ятаю. Дуже гордий з того, що сьогодні мої земляки-житомиряни мають змогу оцінити мою творчість. Запрошую усіх поціновувачів мистецтва відвідати мистецькі заходи арт-галереї «Акрополь» в «Імперіалі».

На честь відкриття виставки живопису Артура Пурлієва та сучасної арт-галереї «Акрополь» організатори влаштували світський прийом. Репортер Житомира підготував добірку фотографій з цього мистецько-культурного заходу:

Артур Пурлієв відкриває одночасно виставку власних картин та картинну галерею

Зліва направо: Валерія Бохнюк (директор арт-галереї “Акрополь”), Артур Пурлієв (художник), Ілона Пурлієва (Президент модельної агенції “Глорія”), Віталія Разбицька (директор модельної агенції “Глорія”)

Вулиця Михайлівська. Дух старовини

Собор у Житомирі. Жодного зв’язку з сучасністю

Водонапірна башта. Дорогі серцю кожного житомирянина пейзажі в авторському баченні художника

Поєднання непоєднуваного. Автор зобразив Зою Космодем’янську, один із символів войовничо-атеїстичної комуністичної пропаганди, у формі святої мучениці, яка йде на смерть

Автопортрет

Ось і все… король пішов

Ведуча “СОЮЗ-ТВ” Ірина Степаненко (справа) висловила захоплення картинами молодого художника

Світський прийом відвідало багато чарівних житомирянок

10 хвилин свого робочого часу викроїв і житомирський міський голова Володимир Дебой

Він привітав Артура Пурлієва з відкриттям у Житомирі персональної виставки

Та порадів з того, що у Житомирі з’явлються культурні осередки, де освічені люди можуть реалізувати свій творчий потенціал та поспілкуватися

За творчі успіхи брата щиро раділа Президент модельної агенції “Глорія” Ілона Пурлієва

Ілона ввійшла в 50-ку найчарівніших жінок України

Виставка картин стартувала 26 березня і діятиме до 25 квітня. Час відвідування: будні з 17-00 по 21-00. Вихідні дні з 10-00 по 19-00!