У Житомирі затримали серійного домушника

Нещодавно працівники карного розшуку Богунського районного відділу міліції Житомира затримали 38-річного жителя області, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні низки крадіжок з осель житомирян.

Спільною ознакою всіх злочинів є те, що об’єктом зазіхань чоловіка були одноповерхові будинки у приватному секторі міста. Тут йому вдавалося безперешкодно проникати до приміщень через відчинені кватирки чи вікна, а то і просто відкривати двері ключем, який господарі безпечно залишали під килимком чи в інших, на їх думку, надійних місцях, розповідає Марина Вітвіцька, ст. інспектор Богунського РВ УМВС.

Сусіди, у більшості, також не звертали уваги на охайно одягненого молодика, який не криючись заходив до сусідського подвір’я, мовляв, у гості. А «гість», проникнувши у будинок, забирав все цінне, що траплялося на очі, залишаючи господарів без засобів до прожиття. Чоловік не гребував нічим: гроші, побутова техніка, золоті прикраси, навіть біжутерія – здобутки його діяльності.

Загалом, розповідає заступник начальника сектору карного розшуку Богунського РВ УМВС Володимир Гаврилюк, за декілька місяців своєї «роботи» він наніс житомирянам збитку на загальну суму близько 15 тисяч гривень. До того ж, такий вид заробітку для нього не був новим – чоловік уже має декілька судимостей за скоєння аналогічних злочинів і вважає себе професіоналом у цій справі, а тому, за його словами, і не збирався зупинятися.

Проте така зухвалість не могла довго залишатися безкарною. 10 березня чоловік намагався потрапити у чергову оселю. Ззовні нічого не віщувало небезпеки: тиша на подвір’ї, жодного сусіда на вулиці. Але, як з’ясувалося, у приміщенні спала власниця будинку. Від шуму жінка прокинулася і, побачивши невідомого, який через вікно ліз до її оселі, одразу зателефонувала до міліції. Господиня надала правоохоронцям всі прикмети зловмисника, і вже за годину кайданки замкнулись на його зап’ястях.

Наразі чоловік зізнався у скоєнні семи подібних крадіжок на території Богунського району міста, проте в оперативників є підстави вважати, що це не остаточний перелік його «подвигів». Богунським районним відділом міліції м. Житомира відносно підозрюваного порушено кримінальну справу, і вже скоро йому доведеться відповідати за свої дії у суді. А відповідно до ст. 185 Кримінального кодексу України скоєння крадіжки, поєднане з проникненням у квартиру, карається позбавленням волі строком до шести років.