Українські інтернет-ЗМІ активніші за російські

За даними Яндекс.Новин на січень 2011, кожного буднього дня ЗМІ рунета публікують не менше 50 тисяч новин, кожен вихідний – не менше 15 тисяч. 22% цього потоку створюють видання з Україною.

Українські видання помітно активніше російських, кожного буднього дня середня ЗМІ з Україною випускає 21 повідомлення (російське ЗМІ – тільки 13). В обох країнах основний потік новин створюють видання зі столиць – київські ЗМІ щодня випускають по 34 повідомлення, московські – по 17.

Українські видання обганяють російські і за часткою повідомлень з зображеннями – українські ЗМІ публікують їх у 47% новин, а російські – всього в 36%. Найчастіше ілюструють свої матеріали київські видання (48% повідомлень), а найрідше – видання центральних областей: Вінницької, Житомирської, Київської (без урахування Києва), Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської (36% повідомлень).

Дві третини переходів на новинні сайти відбуваються цілеспрямовано – з адресного рядка браузера, через закладки, пошукові системи або агрегатори новин. Частка переходів з агрегаторів трафіку та банерних мереж за два роки впала з 23% до 11%.

За матеріалами: Internet.ua