В Бердичеві піротехніки МНС підірвали водонапірну башту (фото)

11-го березня в м. Бердичів, на території колишньої військової частини піротехніками УМНС в Житомирській області проводились вибухові роботи по руйнуванню аварійної водонапірної башти.

Метою заходу було запобігання виникненню надзвичайної ситуації внаслідок неконтрольованого падіння башти. Ще в січні на засіданні Бердичівської міської ради розглядалось питання про зніс даної споруди. Тоді міський голова м. Бердичева Василь Мазур звернувся з проханням до відповідних служб виїхати на місце і придумати яким методом зруйнувати будівлю. Сам підрив відбувся близько 13.30, проте піротехніки на місце події прибули набагато раніше. Для підготовки видовищного «міроприємства» підривники майже годину готовили шурфи в цегляній стінці башти, та закладали у раніше розраховані місця вибухівку і встановлювали детонатори. Всього було витрачено 6 кг тротилу. Таке завдання є позитивним досвідом для житомирських піротехніків, так як здійсняється вперше, повідомляє Іванна Рикун, ЦЗГ УМНС України в Житомирській області.

Роботи проходили за участю начальника відділу організації піротехнічних робіт, утилізації та знищення боєприпасів Департаменту управління рятувальними силами МНС України полковника О.В. Багрія. За його словами, з аналогічними проханнями в інших регіонах України до підрозділів МНС установи та організації звертаються досить часто. До сіх пір сапери Житомирщини, як правило, з успіхом виконували завдання по знешкодженню та знищенню вибухонебезпечних «наслідків» війни, проводили суцільне обстеження та розмінування територій колишніх військових полігонів, місць, де у роки війни йшли найбільш запеклі бої. Олександр Багрій висловив задоволення роботою житомирських піротехніків і сказав, що «хлопці вправно справились із поставленою задачею».

Сьогодні в своєму інтерв’ю міський голова подякував еменесникам за відмінну роботу. Адже, споруда впала «як по замовленню» без лишнього шуму і… красиво.