В Житомирі на власні очі можливо побачити, як одна мить символізує цілу епоху!

В культурному житті Житомира знакова подія – з 31 березня по 14 квітня у Житомирі своїх відвідувачів очікує фотовиставка кращих робіт вітчизняної фотожурналістики «День-2010», організатором якої є щоденна Всеукраїнська газета «День».

Сьогодні виставка була відкрита за участі очікуваного гостя – головного редактора газети “День” Лариси Івшиної.

На виставці представлено близько 150 найкращих світлин від професіональних митців фотографії та аматорів-початківців, що стали переможцями XII Міжнародного фотоконкурсу газети «День».

Пані Лариса вже вдруге привозить у Житомир цю виставку і вже вдруге роботи демонструються в приміщенні ЖДУ імені Івана франка. Вибір ВУЗу, очевидно, продиктований тим, що саме тут готують майбутніх журналістів. Ректор університету Петро Саух розсипався компліментами у адрес пані Лариси та її дітища – газети “День”. А в знак плідної співпраці вручив Ларисі Івшиній диплом “Газета “День” – друг ЖДУ імені Івана Франка”.

Петро Саух, ректор ЖДУ ім. І.Франка: «Редакційний колектив газети уміє сполучати професійну гідність журналіста із войовничою любов’ю, яка сприймає чуже страждання як своє. Фотовиставка і передає пульс життя суспільства».

Отримати естетичне задоволення від представлених робіт завітали й керівники міста та області, викладацький склад університету, студентство та всі зацікавлені житомиряни.

Лариса Івшина каже, що основна мета виставки – показати невідому Україну, об’єднати людей навколо високих духовних цінностей єднання, співпраці, любові до рідної землі, її традицій, мови, культури. Усе це ми маємо, але, на жаль, дуже часто не цінуємо той скарб, який даний нам Богом.

Лариса Івшина, головний редактор газети “День”: “У конкурсі може взяти участь кожен. Ці роботи не є постановочними кадрами професійних фотографів. Фотографії надсилають звичайні люди, яким у певний час вдається зловити в об’єктив фотокамери чарівну мить, яка потім може символізувати цілу епоху. Відвідайте виставку, яка сьогодні відкрилася і переконайтеся, що це так! Ми нікого не рекламуємо – усі фотографії, виключно, результат роботи простих людей!”

Репортер Житомира підготував добірку світлин з цієї фотовиставки:

Відкриття фотовиставки відвідало чимало народу

Ларису Івшину вітали житомирські посадовці. Але, найбільш філософське вітання прозвучало від Петра Сауха

Він вручив пані Ларисі Диплом…

… і, неочікувано, як для філософа, засоромився…)))

Молодь активно цікавилася фотографіями номінантів премії газети “День”

Виставку варто відвідати!

Лариса Івшина пояснювала глибинний зміст виставленних фотографій

Чиновники, журналісти та відвідувачі церемонії відкриття виставки її уважно слухали

Пані Лариса була у доброму гуморі…

… вона декларувала необхідність плекання і посилення енергетичної єдності українства!

А ми нагадаємо, що виставка робіт газети «День» триватиме довше, ніж один день))) До 14 квітня. Тому приходьте, дивіться, розвивайтеся культурно і духовно. І любіть Україну!