В Житомирі розпочала свою роботу школа місцевого самоврядування

em>15 березня 2011 року для багатьох учнів та студентів міста Житомира розпочався новий навчальний рік. Адже цього дня 130 молодих особистостей увійшли до лав Школи місцевого самоврядування.

Привітати слухачів курсу із початком нового навчального періоду прийшли міський голова Володимир Дебой, заступник міського голови Олександр Бочковський, ректор ЖДУ ім. І.Франка Петро Саух, начальники управлінь міської ради та викладачі курсу “Школа місцевого самоврядування”.

Звертаючись до учнів міський голова Володимир Дебой наголосив: “Для мене важливо, щоб ви не просто пройшли цю школу, а здобули уявлення про діяльність міської ради, стали наступниками та працювали в органах місцевого самоврядування. Адже сьогодні міська влада потребує нової свіжої енергії, знань та ваших умінь. Тому я б хотів, щоб принаймні 10 осіб 10-го випуску Школи ми мали можливість реально працевлаштувати”.

Володимир Михайлович висловив готовність спілкуватися зі слухачами курсу вже під час лекційних занять, повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

“Знання зайвими ніколи не будуть. Тому вчіться, вчіться, вчіться. Адже вчитися ніколи не пізно! Успіхів вам!” – побажав учням Школи заступник міського голови Олександр Бочковський.

Зазначимо, що слухачами 10-ї Школи місцевого самоврядування стало 130 осіб. Протягом двох місяців двічі на тиждень (по вівторкам і середам) вони відвідуватимуть лекційно-практичні заняття, вивчаючи функціонування та діяльність міської ради.

Нагадаємо, що Житомир був перший серед міст України, який заснував таку програму навчання. Нині багато міст перейняли практику цієї програми. Школа – це в першу чергу інформаційний майданчик між представниками влади та молодої громади, яка є найактивнішою у життєдіяльності суспільства. Навчальна програма спрямовує на підвищення рівня обізнаності молоді у структурі та системі органів самоврядування, відкриває перед учнями і історію міста, і законодавство.

Засновниками Школи місцевого самоврядування є управління у справах сім’ї, молоді і спорту Житомирської міської ради та Коаліція НГО “Основа”. Слухачі школи – особи від 16 до 35 років, які після успішного освоєння курсу отримують сертифікати та посібники “Основи місцевого самоврядування”. За 9 випусків курсу навчання сертифіковано 1407 слухачів.

Ті учні, які успішно пройшли навчання та серйозно зацікавилися роботою органів місцевого самоврядування мають змогу пройти стажування в управліннях Житомирської міської ради.