В Житомирі військовослужбовці пригощали всіх охочих недефіцитною у них гречаною кашею

Уже традиційно напередодні Дня внутрішніх військ МВС України (відзначається 26 березня) військовослужбовці частини 3047, що дислокується у м. Житомирі, відкривають свої двері для всіх бажаючих і, насамперед, молоді. До цієї події завжди готуються всім особовим складом відповідально та старанно, заздалегідь плануючи цікаву програму свята для гостей.

Цього року військовослужбовці з особливою гордістю розпочали зустріч із демонстрації нещодавно відремонтованих казарм та навчальних класів. У світлиці «Народознавства» старшокласники загальноосвітніх шкіл обласного центру продивились відеофільм про історію становлення та розвитку Північного територіального командування внутрішніх військ МВС України, до складу якого і входить військова частина 3047, повідомляє Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

“Серед її основних завдань, – розповів школярам заступник командира Віталій Богуславець, – охорона громадського порядку на вулицях м. Житомира та області, здійснення конвоювання підсудних та засуджених, забезпечення проведення судових процесів в Житомирському апеляційному суді та інше.

Під час забезпечення таких відповідальних місій на допомогу військовослужбовцям приходять чотирьохлапі друзі – службові собаки. Їх вміння розуміти команди, реагувати на ті чи інші події, долати перешкоди та затримувати правопорушників під час спеціального підготовленого показового виступу побачили на власні очі присутні”.

Огляд військової техніки, що використовується як під час повсякденної роботи, так і тренувальних навчань, продовжив знайомство учнів та організаторів свята. Безсумнівно, найбільш екзотичним, як що можна так сказати, для багатьох старшокласників виглядав бронетранспортер. Тож ніхто із дітей не пропустив нагоду особисто забратись до середини бойової, і навіть плаваючої, машини та сфотографуватись ззовні на її броні.

Втім не менше зацікавлення викликали і наступні експонати спеціалізованої виставки – екіпірування та зброя військових міліціонерів. Охочі приміряли каски та важелезні жилети, розглядали пістолети, автомати, снайперські гвинтівки і навіть одержали дозвіл потримати їх в руках, звичайно, без боєприпасів.

Сьогодні у частині 3047 близько 250 військовослужбовців, серед них є і ті, хто проходить строкову службу, і за контрактом. Кращі з них продемонстрували для присутніх показовий виступ з елементами рукопашного бою. Мужність, сила та відвага відшліфовані щоденними тренуваннями і результат – високі майстерність та професіоналізм, що завжди допоможуть під час затримання особливо небезпечних злочинців.

Завітали на зустріч не лише школярі, але й друзі, знайомі та рідні багатьох із офіцерів, курсантів та солдат строкової служби. Тож всі разом коштували гречану кашу, аж ніяк недефіцитну тут, а навіть дуже запашну і смачну.

“Я уже вдруге прийшла на таке свято, – розповідає Людмила Ктітор. – У мене в частині служить чоловік. Минулого року у березні ми тільки очікували народження сина, а сьогодні Артемко вперше у татка на роботі. Звичайно, не все, що відбувається розуміє, але із інтересом розглядає і, головне, з апетитом смакує солдатську кашу. Я уже здогадуюсь, яким буде його вибір професійного шляху”.

Над майбутнім роздумує і 10-тикласник загальноосвітньої школи №5 м. Житомира Андрій Якимець, який також поділився з нами своїми враженнями: “Мені сподобались всі показові виступи: і з службовим собакою, і з рукопашним боєм. Планую поступати до вищого навчального закладу військового спрямування, а сьогоднішня зустріч ще більше мене до цього заохотила”.

Тож, хочеться сподіватись, що подібні заходи позитивно впливають на військово-патріотичне виховання молоді, яке, на жаль, останнім часом у нашому суспільстві дещо знівелювалось.