В Житомирській області затримано 28-річного наркоділка

Пізнього вечора наприкінці березня в одному з сіл Чуднівського району працівники міліції затримали 28-річного жителя обласного центру з об’ємним багажем в руках. Чоловік прямував на зустріч, яка, як він сподівався, мала принести йому чималенький куш – близько 30 тисяч гривень.

Втім угоді по продажу-купівлі, де товаром була наркотична сировина у вигляді макових головок, не судилося відбутись. Про її час та місце у результаті проведення спеціальних оперативних заходів заздалегідь дізналися працівники відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Житомирській області. Тож натомість очікуваного покупця чоловік зустрів міліціонерів, а поліетиленовий мішок вщент заповнений специфічним товаром свідчив сам за себе.

Затриманий був доставлений до Чуднівського РВ УМВС, проте розповідати про походження маковиння відмовився, стверджуючи, що просто вкрав його. Як згодом з’ясувалось, чоловік дійсно причетний до крадіжки, що сталася на початку вересня минулого року у сусідньому селі, щоправда уже іншого Романівського району. Тоді 59-річна пенсіонерка звернулася до міліції із повідомленням про те, що із її нежилого будинку, куди злодій заліз через горище, поцуплено дренажний насос, монітор до комп’ютера, швейну машинку іноземного виробництва та фарфоровий посуд.

Наразі працівники міліції з’ясовують, чи це весь перелік викраденого, повідомляє ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Відносно затриманого, до речі уже тричі судимого за крадіжки, вирішується питання щодо порушення кримінальної справи за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.