Вплив соціальних мереж на успішність студентів

Групою вчених було проведено дослідження з метою вияву впливу соціальних мереж на успішність студентів. На 20% краще за інших показали результати студенти, які готувалися до іспитів без використання Інтернету,так як вони приділяють навчанню в середньому на 88% більше часу. Уточнюється, що мова йде про час самостійної підготовки до занять. Подібний результат не став несподіванкою. Фахівці впевнені, що цифри будуть такими ж, якщо проводити дослідження в школах.

Соціальна мережа Facebook зацікавлена з питання про успішність своїх користувачів. Рік тому на підставі опитування було підраховано, який збиток соціальні мережі завдають економіці Сполученого Королівства. За даними, працівники, які часто використовують робочий час для спілкування в Twitter і Facebook, втрачають по 1,38 млрд фунтів стерлінгів на рік.

Середня оцінка у студентів – любителів Facebook склала 3,06 бали за шкалою від 0 до 4. Ті, хто не користується соціальною мережею, мають середній бал 3,82. При цьому три чверті студентів, що використовують Facebook, відмовляються визнавати, що соціальна мережа негативно позначається на їх успішності.

Користувачам Facebook під час приготування домашніх завдань доводиться постійно перемикати увагу з навчання на спілкування і навпаки. У результаті вони роблять більше помилок і витрачають на завдання більше часу, ніж ті, хто не відволікається на сторонні предмети.

Крім того, користувачі Facebook часто не обмежуються тільки спілкуванням в соціальній мережі – виконуючи домашні завдання, вони попутно використовують інтернет-пейджери і електронну пошту передає Lenta.ru.