Завдяки втручанню обласної прокуратури працівникам ДП “Житомирський облавтодор” виплатили заборговану зарплату

Погашення заборгованості із заробітної плати, як й інших обов’язкових платежів, перебуває на постійному контролі прокуратури області. Задля виявлення та погашення боргів органами прокуратури застосовуються різні форми і методи роботи із боржниками.

Наприклад, нещодавно прокуратура області взяла участь у засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, на якому обговорено стан виплати зарплати працівникам державного підприємства «Автомобільні дороги України», зокрема, її велика заборгованість.

Проведеною прокуратурою області перевіркою встановлено, що у порушення вимог ст. 115 Кодексу законів про працю України, ст. 24 Закону України «Про оплату праці» працівникам підприємства несвоєчасно та не у повному обсязі виплачено зарплату, внаслідок чого перед ними виникла заборгованість на суму 1,7 мільйона гривень. Про це інформує Прес-служба прокуратури області.

За результатами перевірки прокуратурою області 18 березня внесено документ прокурорського реагування керівнику державного підприємства «Житомирський облавтодор» ВАТ «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України».

Як повідомлено прокуратуру області про наслідки розгляду прокурорського втручання, 21 березня працівникам виплачено заборговану суму у повному обсязі.