Житомирська область ставить під загрозу виконання постанови Верховної ради України

Постановою Верховної Ради України від 17 грудня 2010 року було прийнято рішення забезпечити погашення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам підприємств, установ, організацій незалежно від форми їх власності протягом першого кварталу цього року, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Житомирської облдержадміністрації.

У відповідному дорученні голови облдержадміністрації передбачалося скоротити у січні-лютому по 33,3 % заборгованості щомісяця, у березні 2011 року – 33,4% відносно заборгованості за станом на початок поточного року з відповідною сплатою податку з доходів фізичних осіб і внесків до цільових фондів. Таким чином упродовж січня – лютого поточного року борги із виплати заробітної плати в області мали скоротитися не менше ніж на 17 мільйонів гривень, у тому числі на економічно активних підприємствах – на 10,8 мільйона.

Проте за оперативними даними за цей період заборгованість зменшилася лише на 332,5 тисячі гривень, а на економічно активних підприємствах – на 2,6 мільйони. У лютому загальна сума боргу зменшилася на 673 тисячі гривень і становила на 1 березня 24,9 мільйони гривень. Це ставить під загрозу виконання Постанови Верховної Ради України.