Житомирські ласощі” та “Будстайл XXI” об’єднаються в ТДВ “ЖЛ

Акціонери ЗАТ “Житомирські ласощі” на загальних зборах 12 березня ухвалили рішення про злиття підприємства з компанією “Будстайл XXI” (Київ) і створення товариства з додатковою відповідальністю (ТДВ) “ЖЛ”.

“Рішення про злиття цих двох компаній було схвалено не тільки більшістю акціонерів компанії, але і трудовим колективом фабрики”, – йдеться в повідомленні ЗАТ.

“Житомирські ласощі” розраховують, що об’єднання з “Будстайл XXI” дозволить реалізувати запланований проект будівництва нових виробничих потужностей.

“Приєднання компанії “Будстайл ХХ”, яка володіє сучасними технологіями у будівництві та інженерії, дає можливість фабриці отримати грошові кошти і додаткові робочі місця в максимально короткі терміни”, – наголошується в повідомленні.

У той же час в прес-релізі вказується, що “на жаль, не обійшлося і без недоброзичливців, які цінуючи, в першу чергу, власні інтереси, намагалися перешкодити зборам прийняти правильне рішення”.

Однак, як йдеться у повідомленні, інцидент був вичерпаний завдяки підтримки 2 тис. співробітників фабрики, які в цей час чекали прийняття рішення під вікнами актового залу, де проходили збори.

Як повідомлялося, в 2010 році навколо ЗАТ “Житомирські ласощі” розгорівся конфлікт: контроль над підприємством оскаржували громадяни США Юрій Ліщинський та Роман Катцнельсон, з одного боку, та Ігор Бойко – з іншого.

У листопаді 2010 року газета “Урядовий кур’єр” опублікувала оголошення про ліквідацію ЗАТ “Житомирські ласощі”. Згідно з повідомленням ліквідаційної комісії, рішення про припинення “Житомирських ласощів” шляхом злиття з “Будстайл XXI” ухвалили позачергові збори акціонерів ЗАТ, що пройшло на території підприємства 20 листопада.

ЗАТ “Житомирські ласощі”, один з найбільших виробників кондитерських виробів, в 2010 році збільшило продажі на 20,3% в порівнянні з 2009 роком – до 874 513 000 грн.

Згідно з даними агентства, “Будстайл XXI” створене в 2009 році, а одним з його засновників з контрольною часткою є Ігор Бойко, повідомляє BIN.ua.