Житомирський аферист вимагав від ДАІ хабара… для першого заступника Міністра внутрішніх справ

Днями на Житомирщині було затримано 51-річного місцевого жителя, який, назвавшись помічником Голови антикорупційного комітету Верховної Ради України, пропонував кільком представникам керівництва обласного Управління ДАІ за відповідну суму «вирішити питання» їхнього подальшого перебування на посадах.

«Ціна питання» теж була озвучена – 30 тисяч доларів США з кожного міліціонера.

За словами зловмисника, гроші, отримані від житомирських ДАІшників, будуть безпосередньо передані першому заступникові Міністра внутрішніх справ.

Про такі пропозиції правоохоронці повідомили колег з Відділу внутрішньої безпеки УМВС України в Житомирській області. Під час наступного «візиту» оперативники ВВБ разом з колегами з обласного УБОЗу затримали шахрая із незаперечними доказами його протиправної діяльності в руках – двома пачками позначених купюр іноземної валюти.

До того ж, при огляді в оловіка було вилучено кілька посвідчень, термін дії яких закінчився. Серед них – посвідчення депутата Житомирської обласної ради та помічника-консультанта одного з народних депутатів України, а також члена однієї з громадських організацій.

Про це повідомляє департамент зв’язків з громадськістю МВС України.

Перший заступник Міністра внутрішніх справ України генерал-лейтенант міліції Сергій Попков прокоментував: “Кожен з аферистів, який наважиться діяти таким чином, опиниться в тому ж місці, що і затриманий. Шахрай сидітиме у в’язниці! Із системою купівлі-продажу посад, яка існувала в міліції кілька років тому, покінчено».

Матеріали по даному факту були направлені до прокуратури Житомирської області для прийняття рішення. Того ж дня обласною прокуратурою стосовно затриманого громадянина порушено кримінальну справу, за що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.