Житомирян запрошують долучитися до благодійної акції «Будь ласка, живи!!!»

Сьогодні, 22 березня, у прес-центрі Житомирської міської ради відбулась прес-конференція щодо проведення загальноміської благодійної акції «Будь ласка, живи!!!».

Директор Житомирського міського центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Ольга Юрченко повідомила, що акція проводиться з метою привернення уваги громадськості міста до проблем хворих дітей м. Житомира, повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.

На прес-конференцію завітали представники органів студентського самоврядування Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова, Житомирського національного агроекологічного університету, Житомирського інституту медсестринства. Всі вони розповіли про розвиток напрямку студентського благодійництва та допомоги дітям. Також під час бесіди лунали пропозиції щодо започаткування у місті Дня донора, відзначення найактивніших волонтерів, створення спеціального реєстру бажаючих прийти на допомогу донорів не лише серед вищих навчальних закладів міста, а й громадськості.

«Дякуючи спільній роботі міської ради, громадських організацій та житомирян, сьогодні врятовано не одне дитяче життя. Тому такі благодійні акції повинні проходити систематично і налагоджено», – додала Ольга Юрченко.

Зазначимо, що до благодійної акції «Будь ласка, живи!!!» вже долучилися учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вищих навчальних закладів, громадські організації, благодійні фонди та громадськість міста. А зібрані кошти будуть спрямовані на адресну допомогу онкохворим діткам.

Як повідомила Ольга Іванівна, до акції бажають долучитися і діти – вихованці дитячих будинків сімейного типу: «Їх висловлена думка “Нам же допомогли. І ми хочемо допомогти іншим!” не потребує коментарів».

Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до благодійної акції «Будь ласка, живи!!!».

25 березня о 18.30 та 26 березня о 13.00 год. у приміщенні Обласної філармонії відбудеться загальноміська благодійна акція «Будь ласка, живи!!!» за участю Харківського зразкового дитячого театру «Тимур», який приїздить до нашого міста з однойменною виставою.

Учасники Харківського театру «Тимур» – діти та молодь, які перебороли страшні недуги, діти-сироти, учнівська та студентська молодь. Театр діє з 1976 р. при Будинку культури Комінтернівського району м. Харкова. Зараз колектив театру нараховує більше 100 дітей та молодих людей віком від 10 до 23 років, серед яких є інваліди та сироти. Керівник театру Василь Сідін перший в України об’єднав дітей важкої долі. Театр гастролював по різних містах України, Росії та державах Європи.