Зі складу військової частини в Житомирі «випарувалися» понад 123 тонни авіаційного палива

В одній з житомирських військових частин перевіряючі недорахувалися солідної партії пального, що призначався для заправляння військових літаків. Куди зникла величезна кількість палива – невідомо. У прокуратурі вважають, що відповідати доведеться безпосередньо начальнику складу, де воно зберігалося.

“Начальник складу паливно-мастильних матеріалів капітан Федоров (ім’я змінено. – Авт.) з моменту вступу на посаду в 2009 році і до останнього часу не робив облік кількості палива, що залишилося в резервуарах після його відкачування для заправки літаків, – розповів старший помічник військового прокурора Житомирського гарнізону майор юстиції Микола Романенко. – Капітан повинен був проводити виміри в горизонтальних резервуарах не менше двох разів на місяць, до і після операції по прийому, видачі або внутрішньоскладського перекачування палива, вести облік в «Книзі обліку наявності і руху матеріальних коштів у підрозділі». Однак ця книга взагалі не була заведена! Крім того, начальник складу ігнорував наказ вказувати в заправних відомостях номер складу пального, номер резервуара, з якого видане пальне надходило в паливозаправник, і номерний знак паливозаправника”.

Внаслідок неналежного виконання своїх посадових обов’язків начальником складу фактично вкрадено авіаційне паливо в кількості 123 510 літрів вартістю 755 999 гривень 76 копійок. Начальник складу зізнався, що помічав факти зникнення палива, однак … не надавав цьому великого значення. Хто крав паливо – він не знає. Однак саме йому як матеріально відповідальній особі доведеться нести покарання за розкрадання в особливо великому розмірі, повідомляють “Факти”.