10 кращих автомобілів 2011

Дуже різні, нові і не дуже автомобілі з Японії, Південної Кореї і США поповнили список кращих автомобілів 2011 року по версії Consumer reports.

Жоден з автовиробників в списку не домінує. Це відображає загострюючу конкуренцію на автомобільному ринку. 10 кращих автомобілів представлені шістьма різними виробниками та вісьмома різними брендами. Відзначилася тільки Toyota – в список потрапило цілих три моделі японської компанії, – пише quto.ru.

Кращий компактний автомобіль: Hyundai Elantra

Оновлений в 2011 році Hyundai Elantra повністю виправдовує свою вартість. Пройшовши рестайлінг, Elantra отримала більш стильну обтічну форму. Технічні характеристики автомобіля теж були покращені. Нова Elantra отримала потужний і економічний чотирициліндровий двигун Gamma 1.6 GDI потужністю 140 кінських сил з безпосереднім уприскуванням палива, що забезпечує витрату 6 літрів на 100 км. Elantra в змозі забезпечити комфортну їзду. Її достоїнства – м’яка, чуйна трансмісія, приємний інтер’єр і відносно просторе заднє сидіння.

Кращий бюджетний автообіль Honda Fit

Електронна система стабілізації тепер входить в стандартну комплектацію Honda Jazz. Для маленького хетчбека в Jazz вражаюче багато місця завдяки трансформуючому задньому сидінню. Головна ходова якість Honda Jazz – маневреність. Крім того, малятко вкрай мало «їсть»: витрата палива складає 7,8 л на 100 км і 7,1 л на 100 км з механічною коробкою передач.

Кращий сімейний седан: Nissan Altima

Altima надає вражаючий баланс комфорту та продуктивності і при цьому є однією із самих економічних моделей в своєму класі: витрата палива складає 9 л на 100 км для модифікації з чотирициліндровим двигуном і 9,8 л з V6. Гібридна версія Altima їсть 7,3 л на 100 км шляху. Комфорт, безпека та енергійне прискорення робить проведення часу за кермом Altima особливо приємним. Салон просторий, якісно оброблений і з хорошою звукоізоляцією. Nissan Altima з 4-циліндровий двигуном одержала рейтинг надійності «вище середнього», а з 6-циліндровий – «середній».

Кращий маленький позашляховик: Toyota RAV4

У четвертий раз за останні 5 років переможцем в цій номінації стає RAV4. Його формула успіху – просторий салон, маневреність і дуже хороша економія палива для свого класу. Версія з двигуном V6 розганяється з нуля до сотні майже так само швидко, як Cadillac CTS і Volkswagen GTI, і при цьому їсть не набагато більше палива, ніж 4-циліндровий варіант. Опціонально в RAV4 можна встановити третій ряд сидінь.

Кращий «зелений» автомобіль: Toyota Prius

Prius по колишньому (ось вже восьмий рік поспіль!) залишається самим екологічним автомобілем, хоча на ринку за останній час з’явилося безліч нових гібридів. Ніхто з конкурентів поки не міг перевершити приголомшливу паливну економічність Prius – 5,3 л на 100 км. Крім того, водіння Prius просто приносить задоволення: у нього просторий салон, м’який хід, універсальність хетчбека і відмінні результати краш-тестів. Проблеми з програмним забезпеченням АБС вплинули на рейтинг надійності Пріуса в перший рік випуску, проте зараз ці проблеми вирішені.

Кращий сімейний позашляховик: KIA Sorento

Sorento в 2011 році пройшов рестайлінг і отримав більш обтічний кузов. Серед достоїнств Sorento – просторий і ергономічний салон, який відрізняють зручні крісла та інтуїтивно зрозумілі елементи управління. Двигун V6 забезпечує хороші швидкісні характеристики і відносно скромні витрати палива – 11,8 л на 100 км. Sorento за свою ціну пропонує широкий вибір різних опцій, що робить його однією з найбільш вдалих покупок за співвідношенням ціна-якість.

Кращий спортивний автомобіль: Ford Mustang

Фішкою цього автомобіля є його сильний двигун V8 з характерним гарчанням. Він забезпечує миттєве прискорення, приємний звук вихлопу і хорошу паливну економію для свого класу. У 2011 році лінійка моторів Mustang поповнилася енергійним двигуном V6, завдяки якому витрати палива вдалося зменшити до 9,8 л на 100 км (у поєднанні з механічною КПП). Сьогодні Mustang – це не тільки сила, але ще і хороша керованість, комфортні передні сидіння, шикарна обробка салону, які роблять з цієї спортивної моделі автомобіль, придатний для звичайного щоденного водіння. Хоча незручні задні сидіння і роблять Mustang автомобілем тільки для двох.

Кращий спортивний седан: Infinity G37

Поєднання маневреності, швидкісних характеристик і розкішного інтер’єру забезпечують G37 перемогу в номінації «кращий спортивний седан» п’ятий рік поспіль. Єдині недоліки G37 – маленький багажник і тісний салон.

У стандартній комплектації G37 задньопривідний, повний привід доступний опціонально. Новинка 2011 року – менш дорога модель G25. Витрата палива в ній становить 9,8 л на 100 км у порівнянні з 11,2 л витрати в G37.

Кращий сімейний мінівен: Toyota Sienna

Попередня версія Sienna встановила високі стандарти для мінівенів, за останні п’ять років 3 рази завоювавши титул кращої у своєму класі. Версія 2011 року вже не цілком відповідає цьому високому стандарту, але все-таки залишається дуже зручним і безпечним універсальним автомобілем.

Просторий салон вміщає до 8 чоловік. Двигун продуктивний і відносно економічний. Крім того, Sienna все ще є єдиним мінівеном, що пропонує повний привід. Правда, при тестуванні новий Honda Odyssey отримав трохи більше балів, ніж Sienna, але поки не отримані дані рейтингу надійності, і автори не стали включати його в ТОП-10.

Кращий пікап: Chevrolet Avalanche

Ця модель унікальна серед повнорозмірних пікапів. Об’єднані кабіна і кузов допомагають йому забезпечувати більш комфортну їзду. Перегородку між кабіною і кузовом можна скласти, таким чином збільшивши вантажний відсік. Це дозволяє перевозити більш довгі вантажі.