Історичний факультет ЖДУ імені Івана Франка гучно відзначив 10-річний ювілей!

Сьогодні історичний факультет ЖДУ імені Івана Франка святкує свій перший ювілей! 10 років з дня свого заснування. У далекому (для когось) 2001-му році він був створений, відмежувавшись від філологічного факультету.

Необхідність фахової підготовки істориків була продиктована недостатньою кількістю вчителів історії у загальноосвітніх школах області. Сьогодні ця прогалина повністю заповнена. Мало того, історичний факультет став осередком історичної думки цілого регіону. Тут зосереджений увесь історичний потенціал, який, передусім, представлений у професорсько-викладацькому складі. На підході вже й юні історики, які здобувають наукові ступені кандидатів історичних наук.

Отож, історичний факультет розвивається і зміцнюється як у науковому, так і у матеріально-технічному напрямкові. Сьогодні у актовій залі ЖДУ імені Івана Франка відбулися урочисті збори з нагоди 10-ї річниці від дня заснування факультету.

Але краще один раз побачити:

Розпочалися урочисті збори виступом хору співочих студентів істфаку

В прекрасному, притаманному лише йому гуморі, усіх вітав Володимир Шинкарук

Ректор університету Петро Саух, не приховував свого задоволення від того факту, що в його університеті 10 років тому був відкритий історичний факультет!

Декан істфаку Андрій Шевчук порадів з того, що факультет зумів перерости в центр історичної думки Житомирщини!

Викладачі факультету отримали почесні грамоти та відзнаки

Після цього ректор приступив до почесної місії – нагородження кращих студентів істфаку!

Чоловіків він вітав міцним рукостисканням…

… а студенток… ексклюзивним ректорським поцілунком :)))

Від обласної влади викладачів та студентів вітав начальник обласонго управління освіти Олександр Пастовенський

А від міської… заступник міського голови Олександр Бочковський та начальник управління по зв’язках із громадськістю міськради Ольга Білобровець

Історичний факультет вітали декани інших факультетів

Та подарували історикам прапор історичного факультету!

Петро Натикач та Іван Ярмошик стали викладачами на “усі часи”

Репортер Житомира вітає історичний факультет ЖДУ імені Івана Франка з ювілеєм і бажає усьому його багаточисельному колективові подальшого наукового, інтектуального, та й взагалі, всебічного розвитку!