КРУ в Житомирській області встановило порушень у бюджеті обласного центру на понад 1,6 млн грн

Контрольно-ревізійне управляння (КРУ) провело в Житомирській області ревізію фінансово-господарської діяльності виконавчого комітету Житомирської міської ради за період з 1 вересня 2009 по 1 грудня 2010 року, в ході якої встановлено низку серйозних порушень фінансової дисципліни.

Про це повідомляє прес-служба КРУ в Житомирській області

Зокрема, ревізорами встановлено, що будівельною фірмою не сплачено до спеціального фонду міського бюджету кошти на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури в розмірі 4 % від вартості будівельно-монтажних та ремонтно-будівельних робіт об’єкта архітектури (багатоквартирний житловий будинок) до прийняття його в експлуатацію, через що цільовим фонд міського бюджету (спеціальний фонд) недоотримав коштів у сумі 1,37 млн грн.

Крім того, виявлено, що на підставі рішень Житомирської міської ради від 23 лютого 2009 № 1134 та від 2 березня 2010 № 1194 «Про розгляд звернень юридичних та фізичних осіб-суб’єктів підприємницької діяльності щодо внесення змін та доповнень в діючі договори оренди (сервітутів)» у місячний термін після прийняття цих рішень до договорів оренди земельних ділянок мають вноситися зміни в частині збільшення розміру орендної плати. Зазначені зміни вносяться у зв’язку із збільшенням розміру нормативної грошової оцінки землі. Проте зміни до договорів оренди шляхом укладання додаткових угод не були внесені. Через це місцевими бюджетами недоотримано орендної плати за землю у сумі 215,3 тис. грн, у тому числі: міським бюджетом – 161,5 тис. грн та обласним – 53,8 тис. грн.

Також порушуючи вимоги п.2.5 Положення про порядок встановлення розмірів та справляння орендної плати за земельні ділянки в м. Житомирі, які перебувають у державній або комунальній власності, затвердженого рішенням Житомирської міськради від 8 квітня 2009 № 956, при укладанні договору оренди земельної ділянки площею 0,37 га з фізичною особою-підприємцем безпідставно було знижено ставку орендної плати за землю, а саме: застосовано орендну ставку, передбачену на період будівництва, тоді як необхідно було застосувати орендну ставку, передбачену для іншої комерційної діяльності (ресторан та офісні приміщення). Як результат, у період з 14 травня 2010 по 1 грудня 2010 року недоотримано орендної плати за землю у сумі 148,4 тис. грн, у тому числі: міським бюджетом – 111,3 тис. грн та обласним – 37,1 тис. грн.

Матеріали ревізії передано до УБОЗ УМВС України в Житомирській області.