Коментар спеціаліста щодо ситуації з мототреком в Житомирі

Нещодавно у житомирських ЗМІ прокотилась хвиля публікацій про те, що місто може залишитись без мототреку. Мотогонщики стверджують, що їм не дають можливості оформити ділянку для проведення змагань.

«Коли мером була Віра Шелудченко, вона виділила нам мототрек для участі у змаганнях та для підготовки спортсменів… А зараз до влади прийшов Дебой і виявилося, що наш трек у нас забирають».

Із даного питання виконавчий комітет Житомирської міської ради повідомляє, що СП МЖК «Інтернаціоналіст» зверталося протягом 2006-2008 років з клопотаннями щодо оформлення права користування земельною ділянкою по вул. Червоноармійській у м. Житомирі.

Рішеннями міської ради від 17.02.06 №663, від 13.12.07 №930 СП МЖК «Інтернаціоналіст» надано дозвіл на вибір та обстеження земельної ділянки по вул. Червоноармійській для збору матеріалів попереднього погодження місця розташування нових об’єктів архітектури та надано дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

На підставі даних рішень підрядною організацією КП «Житомирський міський центр земельних відносин» проведено обміри земельної ділянки та вирахувано площу.

На даний час термін дії вказаних рішень закінчився. Ніякої документації із землеустрою для погодження не надавалося. Відповідно, рішення щодо передачі в користування СП МЖК «Інтернаціоналіст» земельної ділянки міською радою не приймалося.

Самі ж мотогонщики підтверджують інформацію про відсутність у них документації на територію (права користуватися земельною ділянкою), а відповідно – і на розміщення там мототреку.

Із офіційного повідомлення стає зрозумілим, що жоден із суб’єктів господарювання – ні «Інтернаціоналіст», ні мотогонщики не скористалися своїм правом на оформлення і володіння земельною ділянкою, повідомляє управління регулювання земельних відносин.

Таким чином, для конкретного і бажаного результату справу треба доводити до кінця, а не шукати винних.