Лісівники Житомирщини закликають громадян долучитися до прибирання лісів від сміття

«На жаль, наші люди залишають після себе ліс таким засміченим, що дивитися на нього і боляче, і соромно, – констатує перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний, – і лісівникам з цією проблемою справитися стає дедалі важче».

Тому впродовж місяця поряд з посадкою лісу лісівники активно прийнялися до прибирання лісів області від сміття. Щосуботи в кожному лісгоспі, в кожному лісництві працівники підвідомчих підприємств проводять впорядкування територій парків, скверів, посадку дерев та кущів тощо.

Впродовж останніх двох тижнів силами майже двох тисяч лісівників очищено від смітників понад 600 гектарів лісових насаджень, розчищено більше 70 джерел, посаджено майже 6 тисяч дерев та кущів.

Минулої суботи спеціалісти обласного управління разом з працівниками Коростишівського лісгоспу поблизу рекреаційного пункту в Дубовецькому лісництві зібрали понад півтонни сміття.

Лісівники запрошують всіх бажаючих долучитися до прибирання лісів, а також принагідно застерігають, що засмічення лісових масивів побутовими та будівельними відходами тягне за собою адміністративну відповідальність.

Прес-служба ЖОУЛМГ