Мер Житомира хоче купити новий службовий автомобіль

Мер Житомира Володимир Дебой планує купити новий службовий автомобіль і провести в мерії євроремонт на 2 мільйони гривень.

Сьогоднішнє засідання виконкому Дебой почав з привітання всіх присутніх зі святом Благовіщення та побажав отримувати тільки благі вісті.

Блага звістка вранці цього дня прийшла і з мерії: для Володимира Дебоя за рахунок міського бюджету хочуть купити нову іномарку. Очевидно, що в першу чергу, хоче цього сам мер. Стара Шкода, всупереч його недавнім запевненням, мабуть, вже не влаштовує Володимира Михайловича – псує імідж господаря міста.

Плани про купівлю службового автомобіля для мерії підтвердила і секретар Житомирської міськради Наталія Леонченко: “Є серед питань купівля техніки, спеціальної техніки, у тому числі – купівля службового автомобіля. У числі питань, які розглядаються депутатами, є і це питання”.

Член бюджетної комісії, депутат Житомирської міськради від «Фронту змін» Борис Буряченко так прокоментував ситуацію: «Є два питання, які розглядала комісія. На бюджетній комісії розглядалася програма підтримки об’єктів комунальної власності. Вона була прийнята в 2008 році і частину грошей вже витрачена, в тому числі і на ремонт будівлі мерії. Як виявилося, у цьому році бюджетом передбачено на цю програму 2,7 мільйонів гривень, що на 635 тисяч більше, ніж планувалося раніше. Окрім ремонту будівлі мерії планується провести ремонт електромережі будівлі. Для купівлі транспорту та спецтранспорту передбачено 1,6 млн. гривень.

Друге питання – програма соціально-економічного розвитку і бюджет розвитку міста, який, як відомо не був прийнятий в грудні, коли сесія стверджувала бюджет. Так от, ні про які, обіцяних тоді губернатором, спочатку 40, а потім і 100 мільйонів для Житомира мова взагалі не йде. Обіцянки губернатора – фікція. Бюджет розвитку становить 13 мільйонів, 5 з яких піде на погашення боргів за кредитами та відсотками, більше мільйона на будівництво секторів поховання на кладовищі, і близько мільйона на ремонт дахів, ліфтів. Мільйон на діряві дахи і залиті каналізацією підвали – це знущання над містом і його жителями.

Такий бюджет розвитку годиться хіба що для села з населенням 500-700 чоловік.

Крім того, незрозуміло, де дохідна частина бюджету? Не відображено в бюджеті, скільки коштів надійде в казну міста від продажу об’єктів комунальної власності. Це означає тільки одне – мер має намір сам контролювати цей процес.

Взагалі не зрозуміло, чому мерові знадобилося витрачати бюджетні гроші собі на машину. Члени бюджетної комісії висловилися проти такої пропозиції».

Голова бюджетної комісії Василь Кучік (депутат міськради від Партії регіонів) сказав, що остаточного рішення комісії немає, оскільки відбулося тільки одне засідання, і підтвердив, що в проекті рішення є питання про виділення 1,6 млн. гривень з бюджету на купівлю техніки та спецтехніки, в тому числі і на службовий автомобіль для мера.

Сесія Житомирської міськради запланована на 14 квітня.

Нагадаємо, в 2010 році з обласного бюджету за 450 тисяч гривень губернатору Житомирської області Сергію Рижуку придбали машину представницького класу Тойота Камрі, на недавній сесії облради у березні цього року депутати облради погодилися виділити 250 тисяч гривень для одного із заступників губернатора.

За матеріалами: Житомир.інфо