Мешканці села Пряжів продовжують протистояти незаконній вирубці лісу

Уже не один рік поспіль жителі села Пряжів воюють з незаконною вирубкою лісу. Група мешканців села зверталась з цього приводу до голови облдержадміністрації, Сергія Рижука, на одному з останніх особистих прийомів.

Для вирішення даного питання, очільник області своїм розпорядженням створив робочу комісію, в яку увійшли заступник голови – Олександр Никитюк, начальники відповідних управлінь і відомств.

11 квітня члени робочої комісії, у присутності представників ЗМІ, виїхали у село Пряжів. Вони оглянули місце вирубки лісу і зустрілись з мешканцями села. Про це повідомило управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Голова ініціативної групи, мешканка села Галина Чижова повідомила, що деревам, які вирубуються, 50-60 років; ліс знаходиться в запасі сільради. При колишньому голові сільради М. Добринському ліс було оформлено як зелені насадження і розподілено під забудову. Ділянки лісу продаються, за словами селян, високопосадовцям. Це рішення незаконне, вважають мешканці села, оскільки воно було прийнято одноосібно, колишнім сільським головою, без погодження з громадою села. Галина Чижова, як представник громади села, заявила, що мешканці вимагають опротестування прокурором цих дій, їм боляче дивитись, як нищать ліс, посаджений їхніми батьками.

Члени ініціативної групи неодноразово звертались в різні інстанції, але реакції не було. Мешканці села щиро подякували голові облдержадміністрації Сергію Рижуку за проявлену увагу до їхньої проблеми, членам робочої комісії – за приїзд і намагання розібратися в питанні, що так хвилює людей.

Олександр Никитюк запевнив громадян, що комісія ретельно вивчить питання і зробить відповідні висновки. Зараз рано говорити про незаконність дій сільської ради, поки невідомі всі обставини справи.