Микола Боровець: про підсумки роботи міського господарства

Про підсумки роботи міського господарства в осінньо-зимовий період 2010-2011 років доповів заступник міського голови Микола Боровець під час засідання виконавчого комітету 21 квітня 2011 року.

Опалювальний сезон 2010-2011 років пройшов успішно завдяки безаварійній роботі котелень, об’єктів соціальної сфери, підтримки у робочому стані внутрішньобудинкових мереж опалення, водопостачання та швидкому залагодженню проблемних питань. «Фактично не було жодного довготривалого зриву системи теплопостачання чи надзвичайної ситуації. Усі проблемні питання залагоджувалися оперативно», – додав заступник міського голови.

Разом із тим, невирішеним проблемним питанням є фінансовий стан «Теплокомуненерго», борг якого за постачання газу сьогодні складає 118 мл. грн., що є результатом тарифної політики держави. Як зазначив Микола Боровець, навіть підвищені тарифи не відповідають собівартості (нині всього 70% від собівартості). «Теплокомуенерго» є головним підприємством, яке забезпечує теплопостачання у місті. На його балансі знаходиться 61 котельня, а централізованим опаленням забезпечуються 945 житлових будинків, 20 лікувальних установ та 38 дошкільних та 30 загальноосвітніх навчальних закладів.

Також заступник міського голови додав, що платежі за комунальні послуги не повинні перевищувати 10-15% від сукупного доходу сім’ї. У випадку перевищення і незмоги громадян сплачувати за комунальні послуги необхідно звернутися на оформлення субсидії. Адже сьогодні є велика дебіторська заборгованість населення підприємствам.

Що ж до прибирання міста у зимовий період, Микола Петрович зазначив, що воно здійснювалося систематично і без ускладнень.

У планах з підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду – ремонти обладнання, технічне переоснащення та модернізація котелень, теплових мереж; ремонт покрівель, систем опалення, електрощитових, систем тепло- і водопостачання житлових будинків.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради нагадує, що рішенням минулої сесії було виділено 1 млн. 300 тис. грн. на ремонт доріг Житомира.