Микола Тимошенко: “Житомирська митниця – одна з найменш корумпованих митниць України!”

Про це керівник житомирської митниці Микола Тимошенко заявив сьогодні на прес-конференції у Житомирі. За останній час з лав митної служби звільнили одну людину, четверо працівників отримали догани, 9 співробітників – зауваження. І це все, що стосується трудової дисципліни.

Основна причина стягнень – порушення трудової дисципліни. Якщо точніше – відсутність на робочому місті, а потім поява у нетверезому стані. Такі випадки трапляються з сталою періодичністю. Зелений змій – чи не найбільший ворог людей у погонах, незважаючи на те, до якого роду військ чи служб ті відносяться.

Що цікаво, що жодного факту хабарництва зафіксовано не було. Отож, це означає, що Житомирська митниця практично долає це ганебне явище?!!! Керівник Житомирської митниці Микола Тимошенко сьогодні так і сказав: “Житомирська митниця – одна з найменш корумпованих митниць України! І це не лише моя заслуга, а й тих керівників, які працювали до мене і настільки грамотно поставили роботу в сфері контролю особового складу митниці за недопушенням економічних злочинів”.

Микола Тимошенко радіє: Житомирська митниця за його 11 місяців роботи керівником цієї структури увійшла у 5-ку кращих митниць України, виконала і перевиконала план надходжень до державного бюджету України. З початку року ця сумма сягає півтора мільярди гривень! До кінця року Микола Тимошенко планує довести сумму надходжень до шести мільярдів гривень.

Хоча, як виявилося, левова частка надходжень стала поступати тоді, коли відбулася передача у підпорядкування Житомирської митниці коростенського митного підрозділу, яким до цього належав енергетичній митниці. Там розмитнюють нафтопродукти з сусідньої Білорусії і зрозуміло, що мова йде про величезні сумми грошей. Так ось, тепер ці гроші йдуть на Київ не навпростець, а через Житомирську митницю, яка сплачує з них податки, у тому числі й до місцевого бюджету. Так, 4 мільйони 800 тисяч гривень – частка Житомирської митниці у наповненні обласного бюджету.

Крім цього, за словами Миколи Тимошенка, губернаторові Рижукові усі козирі у руки! Якщо до кінця року житомирські митники наповнять державний бюджет на указані 6 мільярдів, керівникові області можна сміло буде вимагати від держави більшу сумму фінансової віддачі у формі дотацій, субвенцій, трансфертів і т.д. Адже зрозуміло, що чим більше область дає у скарбничку держави, тим більше має право з неї узяти.

Тому Микола Тимошенко каже, що не варто недооцінювати потенціал Житомирської митниці у справі економічного відродження поліського краю!