На Житомирщині СБУ перекрила канал незаконного надходження вибухівки

Співробітники Служби безпеки України виявили та припинили діяльність групи осіб, яка займалася незаконним придбанням, зберіганням і збутом вибухових речовин на території Житомирської області.

Як повідомляє прес-центр СБ України, до групи входило двоє мешканців столиці та двоє жителів Коростишева Житомирської області. Постачав вибухівку (димний порох) один із киян – менеджер київського закритого акціонерного товариства, що продає товари для мисливства і рибальства. Коростишівці, у свою чергу, підшуковували надійних клієнтів серед суб’єктів підприємництва каменевидобувної галузі регіону, які використовували вибухову речовину для проведення незаконних вибухових робіт на нелегальних кар’єрах.

30 березня у Коростишеві співробітники СБУ затримали чотирьох осіб. Під час огляду приватного помешкання одного із зловмисників у підсобному приміщенні будинку вилучено десять ящиків із вибуховою речовиною – димним порохом, масою 500 кілограмів.

Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.