На Житомирщині до 8 років позбавлення волі засуджено наркоторговців

Житомирським районним судом Житомирської області винесено вирок у кримінальній справі, порушеній СБУ стосовно трьох членів організованої злочинної групи, які протягом 2009-2010 років налагодили стійку схему придбання, зберігання, перевезення та збуту оптових партій синтетичної психотропної речовини – метамфетаміну – на території Київської, Житомирської, Волинської та Івано-Франківської областей.

Під час спецоперації 12 травня при в’їзді до Житомира на автодорозі Житомир – Могилів-Подільський співробітниками СБУ було затримано три члени групи. Під час огляду автомобіля, в якому їхали молоді люди, в багажнику була виявлена і вилучена сумка, де знаходилося 2,5 кг метамфетаміну, і засоби розфасовки наркотиків (електронні ваги, пакувальний матеріал тощо). У кишенях куртки та брюк одного із затриманих правоохоронці також виявили пакети з наркотиками.

Усіх трьох членів угруповання визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Двом з них суд призначив покарання у вигляді 8 років позбавлення волі кожному із конфіскацією усього належного їм майна. Їхнього спільника засуджено до 4 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки.

Як повідомили в прес-центрі СБУ, Апеляційний суд Житомирської області залишив вирок без змін.