На Житомирщині двоє раніше судимих чоловіків вкрали із церкви бензин та лампадну олію

До самого храму злодії не стали вдиратися, а спокусилися на підсобні приміщення, що належать Овруцькій єпархії, представник якої і повідомив до міліції про крадіжку. Чоловік розповів, що наприкінці березня ймовірно упродовж двох днів з гаража церкви було викрадено по 30 л бензину та лампадної олії.

Щоправда, двері підсобного приміщення, розташованого безпосередньо на території храму, ніколи й не замикалися. Саме тому експерти слідчо-оперативної групи, які виїжджали на місце події, слідів механічних пошкоджень при проникненні не виявили, зате з’ясували, що напередодні двоє молодиків крутилися неподалік і навіть намагалися заглянути до середини, тільки не церкви, а гаражу. А уже наступної ночі і сталася крадіжка.

Як розповів т.в.о. начальника Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області Ігор Цалко, у результаті оперативних заходів особи підозрюваних були встановлені досить швидко. Ними виявилися двоє раніше судимих 37 та 39-років жителів району, що ніде не працюють та, очевидно, подібним ремеслом заробляють на прожиття. Чоловіків відразу затримали і вони не стали відхрещуватись від скоєного, лише здивувались, що їх знайшли так швидко.

За словами підозрюваних, того вечора вони добряче «посиділи», а потім і зважилися на крадіжку.

“Є, де вкрасти бензин, і є, кому продати”, – запропонував підзаробити один із чоловіків захмелілому сотрапезникові.

Сказали – зробили. Попередньо встановлено, що один із чоловіків залишився чатувати поблизу храму, а інший переліз через його огорожу і дістався гаража. Там з великої ємності відлив у тут же знайдену каністру бензин та прихопив з собою на винос лампадне масло. Усе це потихеньку передав напарникові і сам перемахнув через тин.

Задоволені собою чоловіки подалися продавати щойно вкрадене, а на виручені гроші знову ж влаштували бенкет. Тож зустріч з міліціонерами для них дійсно стала несподіванкою.

Викрадене господарями оцінюється у суму близько 1000 гривень, скільки заробили затримані на власності церкви, допоки з’ясовує розслідування, втім уже зрозуміло, що насправді воно обчислюватиметься роками ув’язнення. Наразі за даним фактом порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, інформує Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.