На Житомирщині стартував «Тиждень безпеки життєдіяльності». МНСники почали зі школи №17 (фото)

Статистика свідчить, що 80% всіх аварій та катастроф трапляється за несвідомих дій людини. Головною причиною такого становища є низький рівень самосвідомості населення, підвищувати який необхідно з дитячих років.

Протягом місяця на Житомирщині триватиме «Тиждень знань безпеки життєдіяльності» у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах області. Цей захід проводять Міністерство з питань надзвичайних ситуацій спільно з Міністерством освіти і науки України. Його метою є проведення роз’яснювальної та навчальної роботи серед дітей щодо правил поведінки при виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру та їх попередження.

У рамках даного заходу кожна школа області проводить – День цивільного захисту, під час якого проходять відкриті уроки з питань безпечної життєдіяльності та профілактики травматизму невиробничого характеру, за участю працівників МНС. Відпрацьовуються практичні дії в умовах виникнення надзвичайних ситуацій та надання першої допомоги травмованим і потерпілим, сповіщає працівник прес-служби УМНС в Житомирській області Ярослав Мельник.

Вчора у житомирській школі №17 День цивільного захисту розпочався тим, що учні старших класів розповідали молодшим школярам про дозиметричні прилади вимірювання радіації і засоби індивідуального захисту, після чого було проведено конкурс з одягання протигазу на швидкість.

Перед учнями виступали співробітники облуправління МНС, де було доведено дітям, що кожного року у нашій області виникає понад півтори тисячі пожеж, під час яких часто гинуть діти. Розповіли і про ситуацію, яка склалася із знаходженням вибухонебезпечних предметів. А щоб дана інформація більш запам’яталася показали відеофільми.

Ще одним етапом у рамках заходу стала евакуація учнів по навчальній тривозі. Школярі організовано та без паніки покинули приміщення школи за дві хвилини, чим засвідчили добру роботу педагогічного колективу.

Далі учні продемонстрували набуті під час уроків з безпеки життєдіяльності та цивільного захисту знання та уміння правильно надавати першу медичну допомогу потерпілому та безпечно евакуювати його з місця надзвичайної події.

В свою чергу рятувальники з першої пожежної частини міста Житомира продемонстрували можливості власної рятувальної техніки та спорядження, та на практиці показали як гаситься пожежа вогнегасником та від пожежного авто.

Виховання у учнів морально-психологічних якостей взаємодопомоги, підтримки, хоробрості та дружби найкраще реалізовується під час подібних заходів, основною метою яких перш за все є безпечна життєдіяльність людини.