Письменниця Ірен Роздобудько у Житомирі розповіла, як їй вдалося до смерті налякати японських туристів у Малайзії

Вчора у Житомирі в приміщенні Центру Інтелектуального Дозвілля «КНИГОМАНІЯ»+«КАВОМАНІЯ» відбулась презентація нової книжки Ірен Роздобудько «Мандрівки без сенсу і моралі» та диск відомого українського барда Ігоря Жука, чоловіка Ірен.

«Для нас, несподіваним чином, Житомир став містом прем’єр. Минулого разу я читала уривки книги, яку я зараз тримаю в руках, ще з папірців, а сьогодні це вже готовий продукт. В книзі описані десять країн, найбільш екзотичною з них є Малайзія. Це не туристична книга, хоч у ній описуються різні мої пригоди під час подорожей світом.

Багато чим у написанні цієї книги я завдячую своїй вдачі, бо коли я приїжджаю в будь-яку країну, я не прямую по туристичних маршрутах, а іду навмання. Так було в Америці і в Малайзії… Коли я поночі виходила і йшла куди очі дивляться, то на ранок всі говорили, що я здуріла, і що це небезпечно. До цієї книги вміщені найбільш цікаві факти із моїх подорожей»,- розповідає Ірен.

Наприклад в Малайзії з Іреною сталась така пригода: «Якось ми зайшли з подругою до музею народного мистецтва Малайзії. Там були воскові фігури малайзійських жінок, що саджають рис. Нікого поблизу не було, я перелізла через огорожу до цієї «жіночки», і попросила мою компаньйонку мене сфотографувати (ну нема нікого – от і вирішила похуліганити). І тут, коли я присідаю щоб створити вигляд саджання рису, заходить група японців.

Побачивши мою подругу, яка навела на мене об’єктив, вони також починають мене фотографувати (не здогадуючись що я не воскова фігура). Я втомилась, а вставати незручно, та довелось. Я встала, а вони як заверещать… це було щось!!!

Уявляєте, група японців верещать та махають руками?! Не знаючи що зробити, я їм вклонилася, – вони заплескали в долоні і попросили мене повторити. Так мене сфотографувала подруга, і ще туристи з Японції», – всміхаючись розповіла Роздобудько показуючи ілюстрації до цієї історії з книги.

«Тут ще розміщено ще чимало цікавих історій з якими ви можете ознайомитись, прочитавши книгу. Та й взагалі, ця книга смачна!!! Я її люблю»,- сказала авторка закінчуючи опис книги.

Під час зустрічі письменниця також розповіла й про перевидання її книжки з серії «Життя видатних дітей» для сліпих дітей шрифтом Брайля та нову подарункову дитячу книжку, за основу якої були взяті записи із зошиту, який Ірен з подругою почали вести ще у 5 класі.

Щодо аудіодиску «Лист», то він став першим офіційним авторським надбанням Ігоря Жука, що був виданий великим накладом, до того це були, або спільні роботи, або невеликі «самвидавівські» тиражі. Назву йому дала однойменна пісня, що отримала минулого року другу премію на конкурсі «Коронація слова» у номінації «Пісенна лірика про кохання».

Ігор Шурпан