Секретаріат Президента України приїжджав у Кмитів на суботник (фото)

У суботу видався важкий у всіх відносинах день для керівництва області та міста. Проводився всеукраїнський суботник.

Так, губернатор із самого ранку садив дерева в Коростені, а потім поїхав допомагати в Кмитів Коростишівського району, де вже працювали його колеги: А. Никитюк, І. Запаловський, В. Балюрко, Ю. Градовський та інші чиновники Житомирської облдержадміністрації.

З раннього ранку до обіду вони встигли висадити до сотні молоденьких лип біля музею образотворчого мистецтва. Висадили б і більше, але доводилося мляво відбиватися від журналістських братіїв, що вдвічі перевищила їх за чисельністю, та які за допомогою фото- і відеокамер фіксували кожен рух житомирських чиновників і досить набридали своїми проханнями про коментарі подій, що відбуваються.

Не допомогла навіть спроба «відкупитися» свіжим березовим соком…

Приблизно опівдні прибув довгоочікуваний автобус із співробітниками Адміністрації Президента України. Сам Президент, за повідомленням прес-секретаря, в цей час садив дерева у себе на Батьківщині, в Єнакієвому.

На відміну від житомирян, що чесно відпрацювали суботник, кияни явно не розуміли, куди і навіщо їх привезли в Кмитів. Тому їх відразу повели на вельми цікаву і велику екскурсію до музею образотворчого мистецтва, яка тривала години півтори.

До цього часу в Кмитів з Коростеня встиг приїхати губернатор Житомирщини Сергій Рижук, після чого пройшла маленька прес-конференція під відкритим небом. Губернатор повідомив присутнім журналістам, що в Житомирській області під час суботника має бути засаджено деревами близько 50 гектарів землі. Всього по області у суботнику взяли участь близько 14 тисяч чоловік.

Далі Житомирський губернатор разом із співробітниками Адміністрації Президента відвідав Кмитівську школу-інтернат для дітей з порушеннями фізичного та розумового розвитку, де традиційно від імені Президента України були вручені подарунки: великий телевізор і комп’ютер.

Однак не обійшлося без неприємного конфузу: при врученні подарунків Сергій Рижук поцікавився у дітей, чи знають вони, хто зараз Президент України? На превеликий жах приймаючої сторони, діти хором відповіли: «Віктор Ющенко»! Але через секунду, були виправлені своїми викладачами і вже не так дружно проскандували: «Янукович»!

Після вручення подарунків Сергій Рижук і Йосип Запаловський під клацання фотокамер урочисто посадили парочку кущиків самшиту, і пішли оглядати житлові та навчальні приміщення інтернату.

Гості з Києва знову віддали перевагу спостерігати за подіями здалеку, не торкаючись до дбайливо виставлених новеньких лопат і лійок. Мабуть, далося взнаки вишукане столичне виховання.

Після побіжного огляду території кияни дружно занурилися в автобус і поїхали «відзначатися» на чергову точку своєї програми. Так ніхто і не зрозумів сенсу їх приїзду до Кмитів під час суботника.

Зате господарі, помахавши на прощання столичним гостям рукою, зітхнули з полегшенням і зайнялися прибиранням території вже без офіційної метушні.

За матеріалами: RTA-plus