Сергій Рижук не виключив можливості добудови Фонду сховища Музею Космонавтики у Житомирі до старту в Україні Євро-2012

День Космонавтики у Житомирі вчора хоч і відгримів, а космічні новини продовжують надходити.

Пам’ятаєте, минулого року в Житомирі заклали капсулу під будівництво Фонду сховища Музею космонавтики. Тоді був і Рижук і екс-мер Шелудченко. Феєрично забетонували капсулу і пообіцяли, що вже незабаром, Житомир отримає культурний об’єкт, аналогів якому у світі не знайти.

Адже, згідно проектної документації

Перший поверх – саме фондосховище, вестибуль, частина робочих кабінетів, каса;
Другий поверх – зал експозицій, головну з них планується назвати досить патріотично – «Україна і космос»;
Третій поверх – планетарій, робочі кімнати. З третього поверху йде вихід до сучасної обсерваторії.

Об’єкт став би чудовою окрасою міста у період напливу іноземних туристів під час єврочемпіонату з футболу 2012 року в Україні.

Але згодом, коли перші 280 тисяч гривень були використані на створення фундаменту цієї споруди, фінансування призупинилося. І робота теж. До цього часу. Репортер Житомира свого часу навіть матеріал з цього приводу підготував.

І ось, коли настав довгоочікуваний ювілейний День Космонавтики і керівник Житомирщини Сергій Рижук відвідав Музей Космонавтики у Житомирі, щоб, разом з своїми владними побратимами Йосипом Запаловським та Володимиром Дебоєм погасити ювілейну поштову марку, Репортер Житомира не міг не запитати Сергія Миколайовича: «А що з фондосховищем, невже і його у довгобуд перетворите? Могли б під Евро-2012 сучасний туристичний об’єкт підготувати…».

Відповідь, яку ми отримали від керівника області виявилася доволі оптимістичною. Сергій Рижук повідомив, що область на цей момент вже виділила 1 мільйон 400 тисяч гривень на фінансування подальших робіт з будівництва Фонду сховища Музею космонавтики у Житомирі. Це значить, що роботи ось-ось мають розпочатися. Затягувати будівництво керівник області теж не планує.

«Який добрий господар будуватиме собі хату десять років. Він намагатиметься звести її якнайшвидше», – як завжди образно виразився Сергій Миколайович.

«Це якщо є гроші», – відказав йому кореспондент Репортер Житомира…

«Гроші ми обов’язково знайдемо», – підтвердив свою рішучість Сергій Рижук

«До Євро-2012 встигнете? Було б що туристам показати», – запитав наостанок кореспондент…

«Будемо старатися. До речі, ви підказали мені для цього чудову мотивацію.»

Фото: 20 хвилин