Сергій Рижук зібрався рятувати 145-річний збанкрутілий Корнинський цукровий завод

Сергій Рижук вважає, що відновлення діяльності Корнинського цукрового заводу матиме вагомий не тільки економічний, а й соціальний ефект.

5 квітня 2011 року голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук під час поїздки до Попільнянського району відвідав смт Корнин. Там стоїть без діла Корнинський цукровий завод.

В цьому році підприємству виповниться 145 років, проте вже три роки воно не працює, інформує Репортер Житомира управління з питань внутрішньої політики та зв’яків з громадськості облдержадміністрації. Щодо ВАТ «Корнинський цукровий завод» порушена справа про банкрутство, з 2009 року воно знаходиться у стадії санації. Ухвалою Господарського суду затверджено реєстр вимог кредиторів на період 2011-2016 роки. Якщо вже цього року завод не почне роботу, він буде ліквідований.

За інформацією керівника підприємства Віктора Ліптуса, відновлення виробничої діяльності заводу у поточному році можливе за наступних умов:

1. Узгодження з власниками інвестування підготовчих і ремонтних робіт, заробітної платні та податків, плати за електроенергію, газ та пальне на підприємстві до виробничого сезону 2011 року;

2. Укладання договорів з постачальниками сировини, які спроможні на початку виробничого сезону постачати до 2 тисяч тон цукрових буряків щоденно.

За відновлення виробництва Корнинського цукрового заводу виступає голова Житомирської ОДА Сергій Рижук. Він констатував, що функціонування заводу матиме велике значення не тільки для регіону, а й для України в цілому, враховуючи світові тенденції до зростання вартості цукру та проблеми основних конкурентів, пов’язані зі стихійними лихами. Окрім того, відновлення діяльності підприємства матиме не тільки економічний, а й соціальний ефект – більш ніж 450 жителів смт Корнин матимуть роботу, налагодиться газове та водопостачання.

Після переговорів з власниками підприємства, директором заводу та головою Попільнянської райдержадміністрації очільник області зазначив, що всі фінансові і взаємні претензії узгоджені. У притаманному лише йому стилі Сергій Рижук попросив голову райдержадміністрації Ігоря Погребенника «на два тижні перенести свій робочий кабінет до Корнину разом з начальником профільного обласного управління. щоб довести, що ми здатні вирішити це питання».