У Житомирі почалися гастролі Закарпатського обласного українського музично-драматичного театру (фото)

Вчора, 11 квітня, пройшла спільна прес-конференція Закарпатського та Житомирського обласних театрів у зв’язку з початком обмінних гастролей. Такі гастролі проводяться вперше із Закарпатським театром, коли практично одночасно театр виступає як приймаюча сторона і сам виступає на гастрольній сцені.

Закарпатський театр крім традиційного дитячого спектаклю привіз дві чудові вистави для дорослих: «Обережно жінки!» і «Ласкаво просимо, пане Майор!».

Вистава «Обережно жінки!» була з великим успіхом показана вчора на сцені Житомирського обласного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги. Незважаючи на перший день робочого тижня, який, як відомо, завжди важкий, зал був повний. Вільних місць не було. І всі, хто не побоявся в понеділок прийти в театр, не пошкодували. Сплеск феєричної енергії сміху і веселощів торкнулася всіх без винятку глядачів. Легка, ненав’язлива, але в той же час дуже смішна п’єса відомого білоруського драматурга Андрія Курейчика в постановці режисера Олександра Саркісьянця в стилі нехитрої французької комедії, побудованої на любовних інтригах відразу з трьома жінками, змогла відразу розкріпачити зал і викликати вибухи сміху. Це класичний приклад п’єси в жанрі напівфарсу, п’єси, створеної для відпочинку і веселощів, без зайвої смислової завантаженості.

Звичайно, відразу згадується аналогія з п’єсою «Занадто одружений таксист», раніше представленої на нашій сцені Київським обласним музично-драматичним театром, де схожа ситуація вже також обігравалася. Але схожість ситуації компенсувалася оригінальним сюжетом і легкою, але не вульгарною, а приємною сексуальністю гри акторів. Напрочуд тонка гра дозволила повно, без зайвого перегравання, розкрити характери персонажів і з’єднати воєдино три паралельні сюжетні лінії. А почуття міри, при використанні досить ризикованих жартів, утримало спектакль у рамках допустимої суспільної моралі. Хоча жарти, дійсно, місцями були досить пікантні. Хотілося б особливо відзначити дуже вдалий підбір акторів за зовнішніми даними. Пластика, гнучкість і зовнішня привабливість героїнь були просто незрівнянні!

Сьогодні Закарпатський театр покаже ще одну свою постановку – «Ласкаво просимо, пане Майор!». Сподіваємося, що вона також буде такою ж успішною.

Житомирський обласний музично-драматичний театр ім. І. Кочерги у відповідь в Ужгороді покаже дитячу виставу «Дюймовочка» і також дві вистави для дорослих: філософську притчу «Божі тварі» за п’єсою М. Ладо «Дуже проста історія» та еротичний спектакль «Між небом і землею». Особливу інтригу цих гастролей складає те, що в репертуарі Закарпатського театру теж є п’єса М. Ладо «Дуже проста історія» і ми з хвилюванням чекаємо як глядач візьме цю п’єсу у виконанні житомирян.

За матеріалами: RTA-plus