У школах Житомирщини не виконуються протипожежні заходи

Одним з головних питань, які розглядалися 27 квітня на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій – протипожежний захист у закладах освіти, установах соціальної сфери, повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

У загальноосвітніх школах виявлено понад 9 тисяч порушень вимог пожежної безпеки. Керівниками шкіл не виконано близько 2,7 тис. протипожежних заходів, які пропонувались органами держпожнагляду у попередніх роках. Найгірше становище склалося в навчальних закладах Коростишівського району (не виконано 72% заходів), Малинського (44%), Овруцького (43%), Черняхівського (48%), Попільнянського (33%), Народицького (35%), Лугинського, Житомирського (по 30%) районів та в місті Житомирі (90%).

Незадовільним залишається стан протипожежного захисту об’єктів профтехосвіти. Аналіз протипожежного стану установ соціального захисту також свідчить про наявність проблем із забезпечення безпечних умов перебування людей на цих об’єктах. Органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки виявлено понад 1200 порушень пожежної безпеки, в тому числі – 297 невиконаних за попередніми приписами, що становить 25% від загальної кількості.

У закладах охорони здоров’я виявлено понад 1,4 тисяч порушень пожежної безпеки. На 38 об’єктах відсутні, ще в 40 несправні установки автоматичної пожежної сигналізації, 72 закладів не обладнані системами оповіщення людей про пожежу та управління евакуацією.