Влада Житомирщини думає що робити з незаконно спорудженими будинками на Житомирському полігоні

На ім’я голови облдержадміністрації Сергія Рижука надійшло звернення громадян щодо необхідності перевірки законності спорудження будівель на території військового полігону у Житомирському районі.

15 квітня 2011 року очільник області визначив коло посадових осіб – начальників відповідних управлінь і відомств, які увійшли до складу робочої комісії, яка займеться вивченням цього питання, інформує Репортер Житомира управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації. 21 квітня ця комісія разом із представниками ЗМІ оглянула територію полігону, загальна площа якого складає 16 тис. га.

Микола Терещенко, виконуючий обов’язки начальника обласної інспекції охорони природи, наголосив, що на землях Міністерства оборони заборонена будь-яка забудова нецільового призначення. «Потрібно вивчити всі документи щодо існуючих забудов на цій території, і якщо будуть виявлені порушення, матеріали перевірки будуть направлені до прокуратури», – зауважив М. Терещенко.

Володимир Невмержицький, начальник обласного управління меліорації і водного господарства висловився щодо будинків, які розташовані на берегах р. Коша (територія військового полігону): законодавством визначені прибережні захисні смуги, які не підлягають забудові. «Щоб перевірити, чи не було тут порушень Земельного кодексу, треба вивчити документи», – зауважив В. Невмержицький.

Олександр Волков, головний санітарний лікар, після огляду будівель на березі р. Коши, припустив, що це літні будиночки і питання щодо законності їх побудови потрібно вивчити.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк, який очолює робочу комісію, повідомив журналістам, що питання законності забудов, розташованих на території військового полігону, потребує ретельного вивчення.

За попередніми висновками, можна припустити: вказані землі використовуються вкрай неефективно і бюджет області недоотримує значну суму надходжень. Найближчим часом комісія зробить свої висновки, які будуть оприлюднені.

Хтось на полігоні досить непогано побудувався. І, очевидно, цей “хтось”, доволі впливова людина…