Володимир Дебой планує покарати підприємців, які приймають у громадян каналізаційні люки та металічні решітки ливньовок

Володимир Дебой, житомирський міський голова, планує виписати рахунки фірмам, які займаються прийомом металобрухту у Житомирі.

Щоб відшкодували вартість металічних решіток на ливньовках та каналізаційних люках, які періодично зникають з своїх місць, спричиняючи збитки громаді міста. А вже про те, скільки водіїв залишилися без коліс та елементів підвіски, вскочивши у відкритий отвір люка, або ливньовки – і говорити не варто.

Люки зникають, а куди вони діваються – секрету немає. На металобрухт. Тобто у руки підприємців, які здійснюють свою діяльність у правовому полі і згідно норм чинного законодавства. Але, ось “неувязочка” – у чинному законодавстві нічого не сказано про те, що підприємцям дозволяється приймати від громадян каналізаційні люки і решітки від ливньовок здобуті злочинним шляхом. Але ж приймають, бо інакше ніхто б їх не знімав…

Так ось, житомирський міський голова Володимир Дебой вирішив покласти цьому ганебному явищу край. Він розуміє, що основна відповідальність не на тих, хто ці люки знімає, а на тих – хто їх безвідповідально приймає, тому планує виписати рахунок представникам житомирських фірм, які збирають металобрухт, щоб останні профінансували відновлення решіток та каналізаційних люків. Чому має бути так, що одні наживаються, а громада міста повинна за свій рахунок ліквідовувати наслідки чужого самоуправства?

– Треба наказувати тих людей, які прийняли цей люк! – переконаний міський голова. Про це він сказав під час останньої прес-конференції у Житомирській міський раді.

Чи підтвердяться слова міського голови ділом – побачимо. Бо від ідеї до реалізації, як знаємо, ціла дорога, і не завжди відомо, куди вона може вивести…