Вслід за журналістами ліс садитиме вся Житомирщина

Минулої п’ятниці ліс садили житомирські журналісти в Народицькому районі, де ліси дрімучі, хати пустуючі. Садили під дощем. І як виявилося, показали гарний приклад для представників влади, громадських організацій, усіх небайдужих до майбутнього нашої земної оселі громадян.

Головний захід акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» – посадка дерев за участю учнів, студентів, представників громадських організацій, обласних та місцевих органів влади, журналістів Житомирщини вирішено провести 16 квітня. Про це Репортерові Житомира повідомляє Прес-служба ЖОУЛМГ. За 6 років акція отримала широку підтримку громадськості, а найактивнішою її учасницею стала молодь.

В Турчинецькому лісництві державного підприємства «Коростенське лісомисливське господарство» вже підготували необхідні площі та саджанці. Учасники заходу садитимуть молоді сосни. Адже сосна та дуб є основними лісоутворюючими породами на території нашої області, які займають відповідно 60% та 20% площ загального лісового фонду регіону.

Крім основних лісоутворюючих порід в господарствах висаджувають березу, вільху, ялину, горіх, ясен та такі екзотичні види, як модрина європейська, ялиця біла та бальзамічна, метасеквоя, тюльпанне дерево, тсуга канадська.

Крім того, після посадки лісу в Коростенському держлісгоспі буде продемонстровано нову лісогосподарську техніку, виготовлену на одному з підприємств Житомирської області за ініціативою голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука. Раніше такі агрегати лісівникам пропонували польські виробники. Виготовлені ж на Житомирщині не поступаються імпортним аналогам ні за якістю, ні за технічними характеристиками. Однак вигідно відрізняються ціною.