Викравши автомобіль, крадії загрузли в ньому в піску

Вранці, 18 квітня, житомирянин повідомив до міліції про зникнення своєї «двійки» з двору власного домогосподарства. Він розповів, що машину вкрали буквально за ніч, оскільки він бачив її в дворі ще напередодні увечері. А ось вранці від автомобіля не залишилося і сліду. Точніше, сліди як раз і залишилися, проте вели вони тільки до асфальтованої дороги за ворота.

Сподіваючись затримати злодіїв по «гарячим слідам», правоохоронці розіслали орієнтування на розшук викраденого транспортного засобу. Працівники ж ДАІ в пошуках викраденої автівки об’їхали всі найближчі автозаправні станції, опитуючи персонал, чи бува хто не помітив розшукувану «двійку». Далеко заїхати на викраденому авто зловмисники не могли в принципі, оскільки, як повідомив його власник, у баку знаходилося щось біля двох літрів пального. Впевнившись у тому, що потрібний автомобіль не з’являвся на жодній із заправок, даішники взялися обстежувати навколишню місцевість.

Розшукуваний автомобіль було виявлено в Житомирі в районі Польової практично в захаращенні. «Двійка», що по самі колеса загрузла в піску, була сиротливо притиснута майже до бетонного забору просто біля тамтешньої залізничної колії.

Самих викрадачів не було. Розкидані навколо автомобіля дерев’яні дошки вказували на те, що злодії вставляли їх під колеса, намагаючись вибратися з піщаної пастки. Проте це аж ніяк їм не допомогло. Колеса дарма буксували, зариваючись у пісок все більше з кожним натисненням на педаль газу. А потім запас бензину в два літри закінчився, й автівка стала геть недвижимою.

Зрозумівши, що машина безнадійно застрягла, зловмисники не стали докладати подальших зусиль, тим більше що своїми діями вони явно могли привернути увагу випадкових перехожих або когось з місцевих мешканців. Тому вони поспішили зникнути, залишивши викрадену автівку в спокої.

У такому ось паралізованому стані автомобіль і знайшли даішники. Слідом на місце пригоди прибула слідчо-оперативна група Корольовського райвідділу міліції. Правоохоронці почали проводити заходи, направлені на встановлення осіб викрадачів і безпосереднє їх затримання, інформує Ольга Номерчук, УДАІ УМВС України в Житомирській області.