Як Житомир Ковальську весну приймав (фото)

Ковальська весна розпочалася у Житомирі голосно, весело та масово. 3 квітня майстри ковальського ремесла з усієї області привезли свої найкращі роботи, щоб представити на огляд житомирянам.

Та не лише ковані вироби можна було побачити на виставці, що проходила вчора впродовж усього дня. Ковальська весна дала змогу жителям і гостям міста ознайомитися із процесом виробництва залізних речей – виробів мистецтва, інформує Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.

“Таким чином ми можемо подарувати місту свято. Ковальськими молоточками та маленькими вогнищами хочемо запалити вогонь у серцях людей та прикликати весну”, – зазначила організатор акції «Ковальська весна» Наталія Іванова.

За словами Наталії Іванової, це дійство – лише маленька репетиція, адже влітку у Житомирі відбудеться ІІ Всеукраїнський фестиваль ковальського мистецтва.

Житомиряни вчора відчули дух ковальського молоту та побачили старовинні українські кузні. Але крім цього, всі присутні мали змогу стати свідками справжніх лицарських турнірів. Це також були тренування історичного бою.

“Великий лицарський турнір проходитиме під селом Левків з 29 квітня по 2 травня. У змаганнях братимуть участь представники не лише усієї України, а й Росії та Молдови”, – додав Святослав Антонюк, голова військово-історичного клубу

.