Як на Житомирщині злочинці “Жигуля” у ставку топили

Сьогодні, щоб викрасти автомобіль, досвідченому злодію не потрібно навіть докладати жодних зусиль. Цілком вистачає недбалості автовласників, які залишають майже напризволяще свої автівки «на хвилинку» незачиненими, без нагляду ночувати під відкритим небом біля власних домогосподарств або ж у дворах багатоповерхівок.

За словами заступника начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Івана Прохоренка, тільки за перших 3 місяці поточного року працівниками ДАІ Житомирської області зареєстровано 14 викрадень автомобілів. 9 з цих автівок правоохоронцям вдалося відшукати.

Проте подібні випадки продовжують мати місце на території Житомирщини.

Вранці 12 квітня зникнення свого автомобіля «ВАЗ-2101» з двору власного домогосподарства, де була залишена на ніч машина, помітив 35-річний житель селища Ружина. Про скоєння злочину він повідомив до райвідділу міліції.

Ольга Номерчук, УДАІ УМВС України в Житомирській області: “Отримавши орієнтування на викрадене «Жигулі», працівники Державтоінспекції почали розшук автівки. Ряд вжитих правоохоронцями заходів, зокрема детальний аналіз ситуації та опитування людей, що могли бачити викрадену машину, приніс свої результати. Вже за декілька годин розшукуваний автомобіль було виявлено майже у водоймищі в одному з сіл Ружинського району. Перед тим, як колеса автівка торкнулися води, викрадачі зняли з неї акумулятор і кермо, а також пошкодили внутрішнє оснащення салону.”

Наразі правоохоронці працюють над встановленням осіб, причетних до скоєння злочину. Того ж дня не виявив свого автомобіля «Фольцваген Транспортер», що був припаркований біля двору домогосподарства, ще один житель того ж таки Ружина. На загальний подив, не зважаючи на наявність місця для стоянки автомобіля у власному дворі, заявник упродовж двох років (!) легковажно залишав автівку біля воріт свого дому просто на проїзній частині.

І, як бачимо, дочекався таки біди…