Як повернути інтерес до своєї роботи?

Ось деякі поради, як подолати монотонність і уникнути нудьги навіть у тих справах, які повторюються щодня.

По-перше, треба зізнатися собі, що ви сумуєте, і виявити, що саме є нудним. Це не завжди так просто, як здається, і може перетворитися на окреме дослідження. Озброїтися мотивуючими фразами на кшталт “під лежачий камінь вода не тече”, “хто не ризикує, той не п’є шампанське” і почати діяти. Фрази або ж надихаючі картинки, які нагадують про зміни, можна повісити біля робочого місця. Почати варто з дрібниць – вони можуть бути дуже ефективними. Знайдіть по три речі, які ви можете змінити у своїй зовнішності, на робочому місці, в розпорядку дня, а також в манері одягатися і розмовляти.

Кожну зміну смакуйте і відзначайте, що сподобалося, а що ні. Наприклад, можна зробити перестановку в кабінеті, спробувати доїхати новим шляхом на роботу, купити букет ромашок для сисадміна або надіти під строгий костюм (так, щоб було не видно) веселу майку зі смішним написом.

Якщо вас чекає величезна купа монотонної роботи, скористайтеся методом “швейцарського сиру”: починайте підходити до справи з будь-якої хоча б трохи симпатичної сторони. Вигризати приємні “шматочки”, і через деякий час в “сирі” з’явиться стільки дірок, що його зовсім нескладно буде доїсти.

Дружіть з колегами. Навіть один приємний друг зробить перебування в офісі не таким болісно безцільним. Звертайте увагу на дрібниці. Навіть незначні події впродовж дня або предмети, яким зазвичай не приділяєш уваги, можуть стати джерелом нових вражень, думок чи ідей. Освіта – починаючи від курсів вишивки мальтійським хрестиком і закінчуючи школою MBA – відмінний спосіб не дати мозку засохнути. Знаходьте час, щоб зайнятися справами, які приносять вам справжнє задоволення. Часто офісна рутина здається нестерпною, тому що поза офісом життя нічим не краще.

Якщо на смерть заїдає монотонність регламентованого робочого дня, спробуйте пограти з часом. Прокиньтеся на годину раніше, щоб прогулятися або зробити вишуканий гурманський сніданок для всієї родини, або знайдіть можливість подрімати вдень хоч би півгодини.

Не соромтеся фантазувати і мріяти. Крім того, що мрії самі по собі розвивають творчу уяву вони ще й допомагають організму відпочити від одноманітної роботи. Стан, коли незосередженим поглядом з малоінтелектуальним виразом обличчя дивишся кудись далеко – це природній трансовий стан, який розвантажує мозок, розслаблює тіло і рятує від стресу.

Добре допомагає вийти з кола одноманітних думок будь-яке фізичне навантаження. Кілька потягувань, пробіжка вгору вниз по сходах, гра в настільний футбол або дартс (особливо якщо мішенню служить малюнок найнадокучливішого клієнта) – і мозок, підживлюється свіжою кров’ю і готовий до подвигів.

Людям зручно мати біля себе когось безпечного і передбачуваного, тому вони можуть по-різному відреагувати на безглузді витівки і не зрозуміти всіх ваших антирутинних вчинків. Однак не варто дозволяти близьким і знайомим повертати вас у замкнутий простір рутини і нудьги. Нехай пристосовуються – це розворушить і їхні мізки, тому буде вдвічі корисно.

За матеріалами: prisonersofhopeministries.org