Як у Житомирській області інтернатних дітей обкрадають

За інформацією прес-служби прокуратури області, вже закінчився судовий розгляд справи по обвинуваченню працівниці школи-інтернату, яка незаконно знімала гроші з дитячих рахунків.

Упродовж жовтня 2009 – березня 2010 років працівниця Новоград-Волинської загальноосвітньої школи-інтернату, обіймаючи посаду юриста і маючи право доступу до офіційних документів, шляхом обману та підробок документів, незаконно, неодноразово знімала з рахунків вихованців інтернату їх власні кошти.

Як повідомив прокурор відділу підтримання державного обвинувачення у суді прокуратури області Денис Стемковський, під «фінансовий грабіж» юристки потрапила 21 дитина (в інтернаті навчаються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування). Усього з дитячих рахунків знято майже 109 тисяч гривень.

Нещодавно, вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду працівницю школи-інтернату визнано винною у скоєнні злочинів, передбачених частиною 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем), частиною 3 та 4 ст. 358 (підроблення документів та використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Суд призначив покарання у вигляді 4 –х років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані зі зберіганням товарно-матеріальних цінностей на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності строком на 3 роки.

На даний час вирок в законну силу не вступив, оскільки оскаржений в апеляційному порядку.